...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Tuesday, May 17, 2016

when it was called in the past.

Assalammualaykum.


when it was called the past, is past. let it bygone be bygone. Am I right? this story was happened long time a go and I seriously forgotten about it. haha! so after so many ages I didn't log in into my blog suddenly I saw a comment was moderating wait for publish or delete. Then, I opened the comment and what make me full of surprise are it came from the one I wrote a post about him. hahahah! and you know almost 2 years I didn't read the comment. *rolling*


you see, I wrote this entry on Aug 14, 2009, it's about 7 years ago


he left a comment on March 4, on 2014. does he saw the date of the post? Oomaigad. he took for 6 years to realized what am I wrote about him haha! *seriously it's funny dude~ 


so many ages after he dumped me he left a comment just because of that post. Long time ago  I read again my post and I felt like what am I wrote? so immature writing haha~ *laughing of loud*  silly of me. time will pass and people will changed. and yes~ am totally changing. am not like the old ezazura am the new one. hallo it's in millennium era ok already 2016?!! hellyeaw~ how can I remembered bad moment happened in past few years, for me it doesn't make any sense towards me. huh?!



To him, I want to apologize for all the mistakes that have between us. From my side I've forgiven him for all the mistake he did to me. I just took it as "ujian/dugaan" from Allah to turn me into the best person who can rise our iman and know that everything in dunya it's not belong to us. :" )


P/S: I think I should do big cleaning on my post from past few years.

sekian, xoxo~



Thursday, May 12, 2016

kembali bernafas!

*bunyi penyapu sawang berus vacuum berkeliaran disegenap ruang*
big cleaning done!

eherm... herm.. eherm...

assalammualaykum semua dan hai.



wau! seriously bape tahun sudah aku meninggalkan dunia blogging hahaha~
sepanjang perjalanan ini macam-macam yang dah berlaku dalam kehidupan aku. *dah macam bunyi lagu zaiton sameon pulak* dari jaman tak mumaiz dah mumaiz akil baligh, dari kehidupan seorang student sampai dah jadi seorang pekerja, dari seorang single dah tak jadi single. pantas jugak dunia nie berputar mengikut roda-roda paksinya.




actually aku sebenarnya ada macam-macam yang nak dikongsikan nak share nak disimpan dalam nie tapi disebabkan aturan kehidupan aku yang terumbang ambing dilanda ombak dan bergelora dilautan maka terabai ruang di sini. mungkin dengan kembali nya aku yang baru nie boleh lah nak simpan sikit shuweet-shuweet moments yang boleh dikenang dikala aku bercucu cicit nanti. hehe~



sekembalinya aku ke sini aku share lah bahawa senya aku dah selamat pon menjadi seorang isteri buat seorang yang bernama pelangi eh salah encik Mohd Izwan Mokhtar. pernceritaan bagaimana aku menemukan pelangi nanti aku story lah bebila aku rasa nak share. at moment our marriage almost 2 years dah kalau masuk bulan june nie. weee~ lagi bape minggu je lagi nak sampai our anniversary. *harapan moga pelangi ingatlah tarikh keramat tu*



eza + pelangi terkahwen uollx~ ihiks!


aku juga bukanlah lagi seorang student malah dah masuk ke alam pekerjaan. hampir setahun jugak aku dah meninggalkan dunia student yang penuh gilang gemilang itu. owh! rindunya memang tak dapat nak disangkal lagi. :") 

seriously aku rindu dunia blogging aku nie. am promise will try my best to have a time for blogging. 



sekian, xoxo~



Wednesday, May 21, 2014

Hati itu rapuh. Jiwa itu bergolak.

Andai dulu bersama. Bahagia. Ceria. 
Kenapa kini tidak?

Andai dulu jauh tapi dekat.
Kenapa kini tidak?

Andai sulu berkongsi bersama.
Kenapa kini tidak?

Andai dulu rapat melekat.
Kenapa kini tidak?

Andai dulu dan dulu.
Kenapa kini tidak?

Kenapa kini dekat tapi terase jauhnya,
Kenapa kini bertemu tapi terasa jurangnya,
Kenapa mata bertentang tapi terasa pedih hatinya,
Kenapa berbicara tapi terase sinis dan tajamnya,

Kenapa terjadi...
Kerana dunia dan masa bakal merubah segalanya?
Aku bukan hilang berperang dan tenggelam.
Aku sekadar menginjak ke satu alam yang lain.
Aku bukan merubah segala pertalian yg ada.


Aku rindu.
Masa. Kenangan. Coretan. Lukisan kegembiraan bersama.

Aku rindu.
Music. Lagu. Irama tertawa bersama.

Aku rindu.
Diari. Nota. Cerita indah bersama.


Kenapa perlu pergi?...
Jejaknya masa ada disini.