...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Saturday, October 17, 2009

...why people so mean to animal???...why....



arini bangun pagi....(pagi ker law dah jam menunjukkan 12.39pm?)
hahaha! pagilah kowt dalam kamus hidup akulah...hoho!
mode : tenang giler....
sebab : got enough sleep..
bangun jer...macam biasalah rutin setiap hari mahupun hari minggu...
  1. tengok hp der message x? missed call ker..nampkanyer tak der...haha!
  2. stretched cadar..biar nampak kemas..hoho!
  3. tepuk2 bantal and letak ditempat yang sepatutnyer...
  4. pastu kemas meja....yang nampak bersepah ngan kertas and fail...and buka jendela seluas2nya...
  5. on my lappy...pasang lagu..and mase tok menghabiskan uspot...haha!
  6. sapu sampah...kemas kasut yang kat luar tu...
  7. pastu pinjam mop siren and kedipoq haha!
  8. lastly sembur ambipur perisa lotus...hoho! siap semua!
  9. cop! cop! bila kau nak p mandi hahah!
mase aku dah siap sapu sampah bagai dengan semangatnyer nak pegi pinjam mop ngan siren... sepanjang perjalanan nak ke bilik die... ( cewah! cam jauh sangat jer walhal satu blok jer..haha! ) tibe-tibe... aku terlihat der seekor kucing berbulu kehitaman...tgk dari jauh macam mak kucing..bila dah dekat yer! memang mak kucing yang dah bersalin kat blok aku ni... bila tengok betol2 aku rase semacam jer..coz there was something goes wrong somewhere at this cat...sangatlah tak bermaya....its look like dying.... amatlah nazak sangat... die dah tak mampu nak berdiri mahupun bergerak seinci... badan nyer keras dan sejuk...tapi still bernafas...mase tengah wat pemerhatian terhadap mak kucing ni..ila pun muncul dari atas tanyer kenapa..aku pun cakaplah kucing ni nak matikan..pastu anis lak turun dan dituruti beres... kiteorang kesian nak mati kat kucing ni..mengikut cerita individu yang tak mahu dikenalkan di khalayak ramai ni...mak kucing ni kemungkinan kene racun...plus mulut kucing ni pun der cecair kering warne hijau...coz terdapat gossip hangat janda mengatakan para kucing2 di blok H banyak yang dah mati disebabkan oleh seorang DAJAL BERHATI SETAN telah meracunkan kucing2 tersebut...tak taulah sumber yang mengatakan tu betol or fake..tapi law betolah aku LAKNAT DAJAL BERHATI SETAN tu! cekala giler r... pastu emma muncul and tanye betol ker? tiba2 muncul lak farah...farah sangatlah kesian dan kerisauan mula terpapar pada wajahnye yang licin bak kulit telur ayam melihat mak kucing itu seperti kami semua...betapa kesian dan menyayatkan hati terhadap 3 ekor anak kucing yang masih menyusu tu bakal ditinggalkan ibu tersayangnya..paling menyayatkan hati anak kucing tu pulak asyik menunggu jer kepulangan ibunya kat depan pintu...tidak ker DAJAL BERHATI SETAN tu punye hati dan persaan.. cuba lah bende tu jadi kat ko orang racun mak ko marah tak? ALLAH kurniakan hati dan akal yang sempurna pada manusia tak boleh ker ko gunakannya dengan molek? ibarat kata intan BINATANG! tapi binatang pun ader hati dan perasaan..aku tak taulah DAJAL BERHATI SETAN ni manusia jenis aper? aku rase sangat sadis dan sedey coz aku tak dapat menyelamatkan ibu kucing tu walaupun aku student DKHP... T.T

2 comments:

Safira atau intan said...

doh..sape babi sgt tuh???? bia die mati beranak nanti ahaks!!!! aku doa nih!

musYuk said...

aku pun xtau.... doe...memang celaka giler r saper yang wa t tue...hati2 toh ngan kucing ko...uhuhuhu