...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Saturday, November 07, 2009

...a test for me...

...mode :lost...don`t know...
...punca: kerana seorang "penyampai cerita" yg berwibawa sangat2...bukan cik intan yer...huhu~

...entah aku rase macam hilang jer kat muke bumi ni bile diduga dengan sebegini rupa...
...chop! luper nak gtau aku happy!!! muet dah habis!!!...
...tapi aku sedey!!! sebab jawab tadi macam disaster gileer!!!!!...
...aku happy lagi coz esok first time kuo ngan rumate nak berjoli2 hahahaha~~...
...aku sedey sebab terase macam jauh ngan sorunk mbe ni disebabkan PENYAMPAI CERITA YANG BERWIBAWA tu...lalala~
...my blog is up to me want to say anything...
...not statisfied do ur own blog...
...hahaha~ it`s like ieka said...
...bagus der blog ni boleh tulis ape jer kite rase...
...yah!!! aku sokong!!! hahahahah~
...thankz to my lovely roomate...
...although she really tired return from her events last day...
...she always care about me...
...and always realize something wrong about me...
...she really a great friends, good roomate, and also a better sis even we are not true siblings...
...thankz roomate coz always give spirit and always give good advices to me...
...hurm...muke baik belom tentu baik....
...muke jahat belom tentu jahat...
...nak kawan pun susah lagi nak cari sahabat...
...friends at here only a hypocrite friends...yeah....~ hahaha...
...what...eva...major...loser...lolo~
...sedang2 aku melayan perasaan dengan bantal yang tak beberapa busuk...
...tetibe jer roomate ku memberi kata2 hikmah and mengajak tumpang sekaki melayan lagu ni...
...hurm..dalam maksudnyer....tetibe rase jatuh hati ngan lagu ni hoho...
...terase touching plak T.T...hoho~



Bicara Kata
Album : In-Team'04
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com


Manis bicara indah tutur kata
Tak seindah rupa pengertiannya
Lembutnya lidah mengata nista
Lidah yang tiada bertulang
Mengadu domba
Serta memfitnah sesama saudara

Terkadang aku berfikir sendirian
Perlukah amarahku dibiar terus menyala
Membakar membara dengan rasa bangga
Mencela mereka dengan kata-kata

Kata ibarat pedang
Yang tajamnya bisa membunuh lawan
Kata-kata yang berhikmah
Menyedarkan kita

Kata madah pujangga
Bisa menjadi pedoman manusia
Jagalah bahasa kata kita
Jangan disalah guna

Yang merah itu saga
Yang kurik itu kendi
Yang indah itu bahasa
Yang cantik budi pekerti

Terkadang aku mentaksir manusia
Kurniaan Tuhan telah banyak dikhianati
Mencerca, menghina, dustanya bicara
Menyusun nista dengan kata-kata

Terlajak perahu masih boleh diundur lagi
Terlajak kata buruk padahnya
Terlajak perahu masih boleh diundur lagi
Terlajak kata hilang percaya
Hilang percaya...

...lalalala~ *.*v...

1 comment:

miau.bte.kucing said...

fewwwwwiiiittttttttt!!!! lagu nasyid....