...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Saturday, February 27, 2010

...love kuching!!!

...lalala~ kebusanan melanda-landa diri....
...terase blog ni bersawang giler berhabuk uhuk2!!! hoho~
...bukan xnk update seyes sem ni bz giler babi siot...hoho~
...pastu bile nk update jer tenet cam *&^% camner xsakit hati...
...nk wat assignment pon tergendala...
...UPM bila interneT dah upgrade lagi gempak katenyer lah...
...cit cot cit cot...
...tp bile tengok huh!
...hampeh...janji cam taik kuceng! kuceng pon xjanji cam cam taik..hoho~


...ok kiter dah lari topik senanyer ni...
...al kisah harini senanyer nk tunaikan janji yang dah berkurun dah lapuk tu...
...hahahahaha~...
... bermula tanggal 13 february ritu until 15 february giler sonok p sibu...
...seyes terase jakun sebentar...haha~
...tapi lagi gempak... bile keesokkan harinyer pulak 16 feb trip seterusnyer p kuching...
...tengok memang cm penat tp law dah berjalan ni hurm ilang pnt tibe2...haha~
...p kuching ni lawatan sambil belajar atau lebih disenangi dipanggil percutian yang menyeronokkan sambil menembamkan diri hoho~, bende ni under kelab kebudayaan...


...al kisah senanyer juga aku ingat kan just bergurau senda ngan dafi mase die present proposal p kuching mase induksi ritu, aku bilang nk ikut skali...
...tapi... tak kusangka pulak... dafi betol2 ajak...
...malah aku pun turut dilantik sebagai timb. su atau lebih disenangi sbg minah despatch jer... hoho~
( cewah ayat nk berbunga2 hoho~ senanyer tugas aku hanye anto surat jer..haha~)
...maka pada 16 feb tu aku pun gerak lah ke kuching dipagi2 yang x berape bute tu...
...mula agak rase terpencil coz cos dph menopoli bus tu...
...tapi aku peduli haper...aku layan jer r...
...mau x malatop lam bus tu...meriah giler ngan santey nyer ngan dafi sonok menjadi model selendang n semuanyer lah ...hoho~
...that day i feel really enjoy...
...all my probs gone for a while...
...i really feel freedom even just 4 4 days only...
...i really feel like a bird flying far away up in the sky...
...do everything i want with no one stop or yell or bossy or busybody...
...hahaha~ all i can said is bubye the fucking person who always hurt me... hahaha~


...ok continue balik...hoho~
...perjalanan ke kuching memang penat nk mati r beb gua ckp 12 jam tu!!! tapi disebabkan bersama2 dlm colony yg giler dan mereng maka perjalanan menjadi meriah dan malatop...
...kat sane macam2 ader n macam2 gak r aku belajo...
...aku seyes suke view kat sane...
...aku terse jakun n batak bile lalu kat banjaran terpanjang di malaysia iaitu banjaran kronker.. ( xtau eja betol ker x xsuke geo haha)
...moment paling best???
...haha learn bidayuh`s dance...
..aku yang macam balak ni terse mcm pokok yang rendang sedang menari2 kat kampung budaya...haha~
...aku teruja giler kat setiap muzium yang aku p...
...p pantai nampak gunung santubong...subhanAlLAH!!! cantek siot! ( pandai pun memuji kebesaran Allah...hoho~ )
...and paling orang kate bonus terserempak ngan fauziah latiff!!! bapak giler cantek duta skll tu!!!
...sebut pasal makan xyah cite r..
...aku p kuching 4 hari jer aku dah gain weight until nek 5.4 kilo beb!!!!
...seyes suo terse sendat!!! mane xnyer mknn kat sne murah giler!!!
...plus mase perjalanan nk p kuching n balik jer makan tido, makan tido, makan bising2 huhahuhahua tido...
...manerlah x tembam...hampir semua org tegor...T_T malu...lala~
...ak bangge jumpe mee bandung dari muo kat kuching mase nk p mkn nek sampan 50sen tu...
...hahahah~...

...ok aku ader keje lagi senanyer xlarat nak tulis manyak2 g...
...hohoho...
...let`s the pic tell the story...lalala~



kat ujung senanyer tak tau ader aper saje amek pic ni konon2 nyer kat oversea r..hoho der kabus2 gitu..haha~

belajar menyumpit...sonok! kat bahagian kampung penan tapi dijage oleh org iban... coz org penan pemalu hoho~ plus der abg iban ensem giler pakai cawat hoho tapi xdapat nk amek pic coz ramai jejans x bagi...katenyer tkut aku xblik UPM t T.Tv...haha~



patung ni memang besar giler tq to ubi coz pandai capture..maaf pic mu aku xreti amek...haha~

bangge dengan negeri ku...lala~


ni kat unimas...action jer lebih xreti men pun senanyer...haha~


ni mase kat kampung budaya tanteq giler pakcik cam org iban tu watkan ( boleh dihilangkan not permanent...don`t worry k..hoho)


ni kat muzium kuching...memang banyak kucing...macam ader tapi xhidup..haha~


rumah orang iban...tinggi giler!!! gayat gak nak nek senanyer..haha~
mase ni ramai yang xberkeyakinan aku y 'cumiel' ni leh nek..katenyer takut patah t umahnyer...T.T sob..sob...


fuh~ air ni xleh luper...memang sedap giler!!! rm2.5O besar gak gelasnyer kenyang nak mati r...


menu special ni pulak namenyer nasi tsunami...mase nak beli tgk gak der ombak besar ke kt nasi sampai dipanggil gitu upernyer sebab die banjir tu jer...myb my sis can try this 4 her hubby... seyes really tasty until speechless mase mkn... dafi org paling pantas menghabiskannyer...hoho~

...ok tu jer dapat dihidangkan...nak masuk pic lagi tapi tenet ngek...
...assignment nk bagi kt zool esok ni pon masih tergendala..huh! (-.-*)

p/s: lau berkesempatan nak bawak family kesayangan ku mai kat sini...hoho~ ( entah biler dapat tertunai...hurm... *-*v

No comments: