...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Wednesday, May 26, 2010

marang merapu pepatih ketapang hahaha~

...long time no see cewah~...
...berspeaking bagai plak aku ni...
...hahaha xper at least i`m try...
...hurm..dah genap pon sebulan aku stay kat tempat practical ni...
...hohoho...xsangka aku...
...i`m so sorry coz dah lme x mengupdate blog...
...alasan yg same seperti akak aku berikan aku buzy...cewah~
...hahahaha~~~...

...xder r buzy tu yer gak...
...tapi yg sebenar benar benar kebenaranye...
...kat cni xde tenet or wifi even cc skalipon..hoho T..T
...aku hanya mampu menerima dengan penuh pasrah jer...
...hahahaha~ padan muke aku...
...ni pon thankz god!!! coz have ma heroin umaimah ank cik ghazali hahaha~
...pinjam bodband dy sebentar setelah aku merayu simpati..hehe (bagi menyedapkan cite jer tu haha)...

...tetibe terase nak tulis pnjng2 plak rini yelah sementara de kesempatan ni... hahaha~
...boleh umai??? (sambil membuat muke yg comel smbil mengelip2 mate dgn penuh menggodakan huhuhu~ uwerk bilang umai hahaha)...
...keje katr cni memang sonok!!! coz byk gile haiwan!!!
...hamper semua bende aku belajo even xmasuk slivers yg sepatot nyer...
...cam bawa traktor, lori, tunggang kuda jantan yg gatal hahaha... *..*V memukat ikan, memikat jantan eh clap hik!! hik!!! memikat burung...
...sonok gile tak terkata...
...tapi satu je yg aku kurang berminat disini sesetengah org kat cni membuatkan aku meluat...!!!
...iyerk!!!
...bukanlah aku nk mengata mengutuk...tp kurang lebih lah ibarat org2 kt cni kate hahaha~
...yelah pemikiran dyorg tu ske jer membuat andaian yg tak sepatotnyer...

contohnya:-

  1. bila kami berdua meminta tolong ngan org kat cini dyorg fikir kitorang nk menggatallah ape lah..
  2. bila kiteorg beramah mesra pula katenyer menggedik melebih2...x boleh berdosa!!! hello!!! ditekan kan dicini kami bukan nyer berpeluk2 kissing2 under the tree lah wei...juz say hello and morning to the other staff...are that wrong??? or sin??? huh???
  3. bila rumah kiteorg xde air menumpang mandi kat rumah org len pun still nk mengata lagi..ya ampun!!! at least masih ader manusia yg nk membantu kiteorg mase susah ko sekeluarga wt per jer ader membantu ker ape??? huh??? pelawa tumpang mandi pun tak walhal dah bg tau umah kami xder air walaupon setitik utk masak... T..T
  4. pas tu menyanyi2 ckit pon xleh blah r lu!!! lu nyanyi memekak boleh plak!!!
  5. ni tahap baran dah maximum r ni bila aku nk wat pojek khas LI aku ko xnak membantu langsung... ko bilang ah!! xyah wat amek internet jer xpon tipu-tipu jer...bukan tn. hj nk pkai pon nanti... ( eh bangang cilakak punyak jantan nan nuan nemu bakak jelu betol lah aku bukan nk jual paper aku kt company ko tp aku nk belajo bongok!!! lau juz amek kt tenet je bek upm xyah anto aku p LI bodoh tenan betol lah!!!) finger!!!
  6. lagi xmenahan bila ko xabes2 nk mengata mengutuk aku punya saiz badan!!! gergasi lah gemok lah gendut lah macam2 lagi xmampu nek kuda r... babi celaka betol gua boleh tahan mule2 tapi hamper sebulan lu asik bilang bende same and malukan gua depan org ramai lui ingt gua boleh tahan ker? gua manusia bai bukan binatang!!! sapi ke kambing ke payau ke lu nak hina2!!! gua bai!!! wei kubo kate mari umah kate berambus bile mau tobat beb!!!
  7. lu asik bilang org bukan islam ni xbagus pemabuk jht hina and macam2 lagi tapi lu sebagai umat muslim plak cmne? solat penuh ker? mulot lancang mengutuk org mcmner? ank bini lu tu bek sgt ker? mulia ker? ank pon penah minum nk ngutuk org...bentindik penuh kat telinga...bini plak berkemban depan umah blah r beb nk mengata org...tgk lu punyak family dulu r beb sebelom ngata org... kita lam islam xde disuruh hina2 org even non muslim skalipon...
...aku tgk non-muslim yg lu kutuk2 sumpah seranah bagai tulah yg bantu kiteorg ni time susah, xder air, xder mknn, xder elektrik, xder transport... lu bikin ape jer? bikin dosa bertepek2 je...

...bukan aku nk mengata umat sendiri but this the true is...
...mcmane bangse kite nak maju tapi hati penuh hasad dengki...
...bangsa sendiri pon xnak dibantu...
...ko kate umat islam ni keleuarga kene bantu tapi bila kiteorg susah ko xtolong pon...
...ape yang ko bilang asik banding2 kan kiteorg ngan anak angkt ko tu jer...
...plz ar beb enough!!!
...we can`t stand anymore beb...
...we have our limit...
...ank angkt ko tu bek ngan ko sbb nk kn ank ko jer...
...cube ank jantan ko xder ader dy nk bek cmtu skali huh! fake r beb!!! hipokrit jer tu...hahahahha~~~

...hurm letih dah aku kat cni...
...aku dtg nk praktikal kt cni happy2 jer nk belajo tp len plak yg datang huh~
...donia...donia...makin xpaham aku dengan manusia ni...hurm...
...ape pon aku makin xsabar menanti untuk berambus dari sini...
...xtahan dah...miss so damm much wif ma lovely mom n family can`t waiting when can go home... T..T...

...oh almighty Allah plz give strengh so i never feel hard to face everything in the future...hohoh~

p/s: sowie if this entry make all of u bored wif this bloody hell stuff hahahah~ i juz want to express what is not satisfied hahaha 0..ov

No comments: