...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Friday, June 18, 2010

...huyay~~

...lala...
...bila lihat pada kambing yang keresahan...
...lembu di rundung pilu...
...rusa kelihatan murung...
...kuda-kuda melompat keriangan...
...rumput2, napier, muberi dan petai belalang melambai2 penuh kesayuan...
...kangkung2,mangga2, segala buah kuini kelihatan licin dikebas orang seperti aku...
...tractor-tractor, lori-lori kelihatan terbarai kehancuran kerana aku...hahaha~
...makhluk-makhluk ghaip kelihatan kepenatan kegagalan xdapat mangsenye...
...staf PPES kelihatan hamper separuh giler dan x betol...hahaha~
...sedar x sedar...
...hamper2 2 bulan sudah menjelma...
...tu tande nyer aku hamper selesai practical kat PPES ternak farm SDN. BHD...

...ahhahaah~
huyay!huyay!huyay!
(melompat kegirangan macam orang giler kerasukkan mambang payau berantai hahaha)

entahlah...
...tetiber plak ak terase sayu mahu menunggalkan tempat ni...
...yelah hati dah terase seronok bermain2 bergurauan senda bersama ternakan disini...
...terase sedey bile nak meninggalkan semua ni...
...teringat bila kali pertama aku jejaki kaki disini...
...perghh!!!! terase terseksa jiwa dan raga ku kerana x dpt nk pulang ke umah gara2 practical...cewah~

...ahhahaha~

makne x nya sesampai jer kat sini ngan elektrik xder...rumah berhantu puaka...air selalu xder...tinggal lam ladang plak tu...homesick...nak cari makan pon susah...
...tapi bile2 lame2 elektrik pon dah der kemajuan dah muncul...
...dah terbiase plak ngan kehidupan kat cini...huhu~
...bez plak rasenye...yelah macam2 bende baru aku belajar...
...hurm...sayunye hati... tetibe plak teringat umah...

...hahahah~

...tapi tetibe plak rase nak gile bile teringat report yang maseh x siap!!!!

-..-"
wargghhh~~~
(menjerit berguling tergolek tergelek macam orang sedang kerasukkan dan sakit jiwa hahaha)

...ooowk...kelam kabut dunia serabut mule merundung diri...arghghghghghgghghg~~~
...aku memang nak giler!!!!!
report..report...report...
income..income..income...
...ok yg ni xde kene mengena hahahaha~

lalalalalala~



No comments: