...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Saturday, August 28, 2010

...tRageDi 31 oGos...



lala...hati riang dan senang...cewah~
bukan aper...sebab berjaya menyempurnakan comic buatan sendiri tanpa disangka2...hahaha~ walaupun xsehebat kartunis ujang, gempak, utopia, kreko, arena, manga dan sebagainya at least aku berani mencube....tu membanggekan diri...kan sonok lau belajar pon aku macam tu gak...hurm..nape lah aku ni pemalas sgt...ok lari topik...ahahaha~

mule2 dapat tugasan ni aku cuak gak takut xdapat siapkan..mane x nyer.. anto comic sebelum 27hb august..ditekankan sekali lagi sebelom yer 27hb!!!..babi plak 24hb august x ker giler tu namenyer...hoho~ ok dun salah sangke
r plak yer babi yang ku sebut2 ni sebabnyer ialah subject produksi babi yg ader lam coz aku ni..dimane waktu ini lah semua umat manusia berpeluang menyebut BABI tanper rase serba salah atau pun takut....ahahaha~ amek kesempatan betol!!! -..-"

yelah..fenin fale ku mase tu..mner nak cari sumber ilham..mane nk cari watak ceritanyer.. fikir punyer fikir sambil mengadap babi-babi depan mate ku...terpancar cahaya ilham kat aku... hurm..tema comic mesti bertemakan kemerdekaan n perpaduan... yelah tahun ni kan 1 MALAYSIA MENJANA TRANSFORMASI...habes bersepah 1 blok ngan cogan kate tu dyorg karya..kt toil
et lah kt tangge dimane2 semua ader...ahahahahha~

hurm...bercerita tentang idea..maner aku dapatkan senanyer...hahahahah~ aku amek cikit dari cerita GADOH yg pelakon nyer ZAHRIL ADZIM YANG MACHO GILERRR!!! sampai aku pon giler kan dy..hahaha~ tp xder lah 100% aku tiru lonjong2 aku gabung sikit cter tu ngan cter KAMI series drama
yer yg watak ali ngan abu gaduh kene denda pastu...but ending dy dari idea aku sendiri dibantu ckitlah oleh abby, intan , ngan ros...wah!!! aku memang terharu gilers babs r...coz ramai yang membantu menjayakan comic ni..emma, dak2 sem 1 blok f...sbb jadi tukang aris2kan line..itamkan...colourkan...ohohoh~

walaupon xseperti yg aku harapkan at least dapat siapkan gak...nak wat sesowunk xmampu..xcukup mase...so... hasilnyer nilah... leh bace and comment yer...hohoh~


...traGeDi 31 oGos....
...by...ezazura a.r....






ni muke depan dy...ahahaha~ abby yang tolong colourkan... o..0v

































































































































































































...tamatlah sudey comic ini...hasil kerja kami smua...wah aku sker gilerrrr....huhuhuh~ o..0v










2 comments:

.Efira Nabilah Bt Khamsah. said...

yeayyy comic yg sgt chumels ;P
*tak tipu okayy !

musYuk said...

yolah tu tp xmenang gak ahhahaa