...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Tuesday, January 25, 2011

hurm...bakal menjadi sejarah dalam hidup pasni...cewah~ huhu



lalala

...Dua tiga kapal berlayar di samudra...
...Ayo sahabatku kita bergembira...
...Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya duni
a...


(ngah syiok2...melalak layan lagu besh ni tetibe jer teringat sumthing)


....apa???!!....

...khamis dah...

...seyes??? khamis??? ahhaahahah
...

giler pantas mase berlari...wah! aku pun xperasan hahaha....hurm...semakin hari semakin aku rase sayu...entah kenapa aku pun tak tau... mungkin sebab kau dah sem 6 kot...hahaha..dah nak habis pun dip... tinggal test 1, test 2, and lastly final...then grad...fushhhooooowwww!!!! xsangkenyer... hurm...umur dah 21...amalan masih xcukup...mulut kate nk berubah jadi baik.... tp iman masih senipis kertas minyak bile terkene air...koyak rabak hancur...adeh...! terseksa jiwa bile pikir kan...

...hurm... tetibe aku teringat imbauan memory2 start aku jejak kaki di upm sampai lah sekarang...

....hahahaha....
....lawak, sedih, suke gembira, marah, sakit ati...semua berkumpul menjadi kenangan yang indah xmungkin akan berulang lagi... nikmat yang indah ini hanya dipinjamkan sekali jer seumur hidup...

...sem 1....masih teringat kawan pertama aku jumpe kt upm kak ain, anum ngan qibah... then lelaki yang mule jadi mbe kt upm din, helmi ngan sape ntah nmenyer yerk lupe dak keluang johor xdpt p sime darby...yg bengong tu hahahaha....

pastu aku kenal suha dlm bus mase x kak rumate aku nk bawak ku p sopink2...wah!! beznyer time tu...huhuh the first class aku masuk kelas bi...then second kelas aku amsuk kelas etnik dmana aku mengenali semua cozmate aku...hahaahha xsangke semua dah beso2...huhuhu mase kelas bi...ak ing zool ketua kelas sebab dy kutip duit tok beli kamus pe jadah semua tu... kelas etnik pulak aku telah melakukan kepoyoan aku dimana ustaz menanya apa cita2 dan impian satu kelas hahahahah~ xleh blah jawapan aku...then der drama yg mengeratkan kiteorg cm2 berlaku...hahaahah...(aku ni dr td hahahahah giler ker aper...hehe)...semakin ujung sem 1 aku semakin rapat ngan farah,kak ain, asma.... paling best waktu kt blok jamuan, raya kt upm bersama farah, kak ain, kak ayu, rima...hahaah mlm tu masak2, sonoknyer masak satay longkang lah memekak cm blok tu kiteorg yg punye...giler2 kt bilik kak dian bersama kak sarah....hurm...

...masuk sem 2....hidup baru bermula lagi...mase tu aku ngan farah start rapat ngan intan ngan ros, addy, mima, emma, qema.... waktu minggu pertama sem2 masih ingt lagi kteorg terjerit2 memekak 1 blok F semate2 nk p kk2 p mkn..hahahaha giler org kuat blok f mase tu... dari bawah aku, nek aras 1 emma, akma, farah, then aras 2 mima ngan ila...asal p mkn mesti teriak name2 ni p mkn mlm kt kk2...giler best waktu tu...meriah...then p picnic 2 kerete... aku, intan, ros, farah 1 kete, kerete g satu emma, akma, mima ngan kak sarah...meronggeng2 time tu jalan satu btu bermula ngan tnjung batu...tu lah first time p tnjung batu...very de sweet memory... sem 2 jugak lah malang bertimpa2 aku xccident ngan kancil kopak duit kne pau, then moto anip pancit tayar rosak kopak lagi...kejadian tu mmg giler malang...farah jer yg ada wktu tu..huhuh T..T terharu.... semakin ujung sem dugaan mule melanda...kerenggangan mule terase...windu kak suki, kak waji...abg senior dkhp pe ntah nme dy..abg lempeng ehheeh sebab dyorg dah bis...aahahah

...sem 3...semakin pudar rase ikatan antara mbe...entah tak tau knapa...terdapat jurang yg besar rasenyer..sem ni juga aku mula memiliki moto walaupun berkongsi ngan partner aku, aku rase bersyukur xperlu menyusah dan mengharapkan pertolongan org lain lagi... xder lagi rase seperti ditinggalkan atau disisih...walaupun hakikatnyer masih terase ckit ehheheeh~...semakin jauh.....lagi malang pointer drop mendadak cam tahikz tol ahhaha...

...sem 4....semua natural....waktu aku melakukan kerja giler...pergi sibu tanpa tujuan memang giler...tp aku aku tak kesah asalkan puas demi menenangkan fikiran....aku xkesah dah orang sekeliling...darah muda giler aku membuak2 melonjak2 ikutkn hati jer...jaja yg byk bimbing aku...windu kak mela, ngan ka sarah waktu ni dy last sem hurm...sem 4 jugak first time aku praktikal ngan umai..besT!!!! kt ppes...sonok giler.... sbb rasa dihargai...aahhaha

...sem 5... macam dah kembali natural...tp tembok, jurang, longkang parit semakin dalam semakin besar....entah...rasa seperti hilang....waktu best mkn kek reramai kat fishing village...jejalan ngan intan ros ngan aini ex classmate aku...hahah tak sanke dy mai cni best!!! windu jaja...sebab waktu ni abiskn mase ngan jaja sebab sem 6 dy praktikal...aku dapat umate baru yang cool giler ehheeh...tapi aku bersyukur sem ni punye pointer melonjak2 letup2 nek mendadak...happy giler....ahhahaha suke!!! terharu nak nanges... T..T

...sem 6... baru bermula dan hampir tamat.... pantas mase berlalu....sem ini..waktu ini rase sedih mule menyelubungi diri... mule teringat segala memory2 indah.... yang bakal berlalu menjadi kenangan.... aku rindu kan waktu bersama semua...tiada jurang..tiada topeng..tiada tikaman or waima apapun...yang ada hanya penuh dengan kegembiraan, keikhlasan, kesucian sebuah ikatan antara mbe....kite semua bakal berpisah...entah bile akan ketemu aku pun xtau.... aku rindu... rindu yang teramat sangat waktu2 bersama bergembira walaupun dalam kesusahan dan kesempitan masih bahagia............bile teringat lagu ni teringat semua memori...suke sangat...eheheh sahabat selamanya oleh padi...(ost upin., ipin)

....perjalanan 3 tahun di waktu diploma amat mencabar...banyak mengajar aku pelbagai erti kehidupan... selepas ini bermula lagi langkah baru yang perlu aku hadapi.... mungkin lagi mencabar dari waktu diploma aku juga tak tau....

....hurm ini baru nama nyer nak belajar hidup...giler gempak...ahhaha memang cam roda funfair tol ehhehe warne warni beb...lalalala~

No comments: