...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Saturday, January 29, 2011

...splassshh!!!





...bgn pagi wah!!! mood bahagia jer...hehehe

...cam biase kemas katil..tegang2 kan aper yang patot...tepuk2 tampar aper yang
patut....

...ok siap...

...seterusnya...

...kemas lah meja aku ni yang macam dilanda tsunami...

...mane taknyer berselerak kertas2 note2 yang bukan distudy pon senanynyer cume
nyemak2 jer atas meja...ahahah~

...ok siap...

...lantai plak...adeh...sapu...hayun dengan sekuat at nyer penyapu yang dah rongak entah bile nak ganti aku pun xtau.... kui..kui...huhuhuhuh~
...ok syiok2 menyapu sambil melalak2 pada roomate ku...

...

...tibe2...

...shidah!!!

...shidah...!!!!

....ooooowwww shidah...!!!!

...eza... shidah bilik aner yer...

.....ooooowwww!!! ku pikir kan siapa tadi...hahaha~

....shidah bilik 009 lah qibah...


...teriak..punyer teriak shidah xmuncul sebab dy xder pon kat bilik....hahahaha!

...qibah panggil2 upenyer arini ade agenda untuk membersihkan segala noda2 kekotoran kehinaan yang berada di dalam toilet aras o... aku pun dengan keihklasan hatinyer memvonluteer kan diri melibatkan diri... tenaga-tenaga kerja cleaner kami bermula lah dari sini...cewah~ hahaha

  1. mule-mule sekali kiteorang cuci lantai yang penuh ngan lumut2 jelly yang law di pijak ibarat men roller skate yang kat ice block licin2 tu...hahaha~ yerks!!!
  2. next, jamban2, mangkuk jamban, dinding yang ternoda bersama haruman2 yang menusuk ke kalbu tu pulak disental2 digenyeh2 kiteorang.... (fushoooww!! mangkuk jamban no 2 cantek!! sesgt siot!! ahhaaah! nsb bek aku xpernah gune...jijik!ahhaha
  3. pastu diterus kan dengan bilik mandi..aku rasennyer macam berhantu shower tu..rambut bergumpal2 berpintal1 berselirat2 lau digulung leh wat benang kait dah ahhahaah~ didinding xyah cite lah lumut kulat tu kikis letak atas roti wat jem sedap ahhaha
  4. lastly, kteorang bersih kan singki yang dah berupa mangkuk jamban tu plak bersama cermin beso yang cantik tu...and pastu buang air yang bertangkung sebab segala lubang2 yang ade di toilet utk air lalu semua tersumbat.... -..-"

ok...seyes sumpah penat nyuci-nyuci toilet ni...aku dapat rase cmner pntnyer makcik cleaner yang dulu tu bersih toilet blok kiteorag ni...semenjak makcik cleaner dah xder bak kate dekan pelajar2 diberi peluang agar mencuci toilet sendiri dan di sebalik agenda sebenarnya ialah nk cut cost u ni mmg best giler!!! ahahhah aku cuci toilet rumah pon xsepenat ni... yelah toilet umah tukan kene lah bersih tiap2 hari tiap mase...xder lah degil sangat kotorannyer tu... giler per xbersih boleh berdarah telinga dengar mak membebel t hohoh~

aku kadang pelik dengan perangai segelintir manusia ni..aku rase dalam kehidupan maseng2 dah diterapkan amalan nilai-nilai murni menjaga kebersihan tp nape lah payah sgt nk amalkan bukan susah sgt pon...lau nk basuh pinggan kat singki tu pegi lah buang sisa mknn kt tong sampah...bukan jauh sgt pon...bukan lau buang tgn leh patah ke kaki berkudis...ni tak...hambur smua lam singki...pastu tersumbat padat membebel geli2 lempang kang... jamban plak... dah buang tu berak ke kencing cube lah siram ker jirus flush ker...payah ker...tisu lau dah pangkai buang lah lam tong sampah ker...ni tak tergolek2 kuih2 tu bile period lagi lah...ei!!! jijik tau x... xmalu ker??!!! shower... lau dah mandi kutip lah baju2 spentot, cermin mate tu...bukan der kuli atak nk kutipkan ker basuh ker....hurm... umur dah meningkat...muke cantik2... tapi pengotor.... adeh malu lah sis jadi orang pompuan tapi perangai cmtu... tolong lah...respect to others people..not only u the user but the others people oso have their right...plz!! lah... notis smua dah nek apa lagi... nk bersih kteorg ni hah dah be tolong bersihkan... tolang jadi manusia bukan nyer haiwan...ok??!! enough... pnt...hahaha~


p/s: credit to kak wanie, qibah, nad, sabariah, roomate ku an oso me...coz menjadi tukang2 cleaner tok aras o nyer toilet...hahahaha sonok men air yer,...dah! dah!! p mandi...hehehe o..0v

2 comments:

ieMa ackLes said...

rajinnya die cuti2 ni..
arghh ngntuk la... hujan2 ni sedap tido..
huhu

musYuk said...

ehehheeh kne buat jugak sbb senior cth kne baik ehhehe