...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Wednesday, March 02, 2011

...kudis didada ditayang-tayang penuh gembira...


Nak jadi seorang pemimpin bukanlah satu perkara yang senang sebenarnya… tapi jika dah terpilih sebagai seoarang ketua individu itu sendiri perlulah bertanggungjawab memikul segala tugasan yang diberi..yelah kan sebab dia dah terpilih…terpilih pun disebabkan majority… so pemimpin tu juga secara automatiknya dah menjadi kepercayaan bagi orang bawahan nya… hurm… aku bukan nak cakap apalah..aku sikit terkilan dengan ketua blok aku… walaupun aku tak dengar sendiri tapi shentap kot…

“budak-budak blok aku semua haprak”

Hello? Kau sedar tak ape ko dah cakap? Kau cakap macam tu kat ketua blok lain? Kau tak fikir ker apa orang lain cakap dekat anak buah kau sendiri? Beragaklah lau nak buat statement pun… kau nak cakap budak-budak blok ko haprak kau penah fikir tak selama nil lau dyorang involve pape kau pernah bagi support tak? Duduk kat situ sama-sama bersorak? Bagi kata-kata semangat? Ada? Bangun pagi-pagi tengok budak blok kau bertanding walaupun acara remeh? Ada? Ada tak? Tak der kan? Aku tengok ketua blok lain bukan main lagi semangat..kau? membuta melingkor kat atas katil cam ular sawa..lau setakat pandai cakap jer tak payahlah sis…buang Karen jer…tak der faedah..kau kutuk budak blok sendiri sedangkan diorang bertungkus lumus demi kau dan blok? Hello… bagi lah support cikit beb jangan stakat ketua pada nama jer…ahli blok pon aku rase tak payah tunjuk malas, ego, sombong…kiteorang pun pernah merase kat tempat korunklah…tolong lah buat apa-apa tu ikhlas demi blok korunk..ni bile dah kalah baru nak membebel memekak…rotan kang!!! Haish! Geram aku…suh masuk terlibat tak mau tapi ade hati nak menang banyak acara… rase cam nak tmpo manusi sedemikian rupe…haish… hurm….

2 comments: