...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Wednesday, March 09, 2011

...mengatal-gatal di tepi jalan...




kak min : eza jom teman kan kak min keluar kejap? boleh? cartridge printer rosaklah... T..T

aku : bileh jer...tapi bile?

kak min : petang ni leh?

aku : pas amali lah kak min...petang sebelom malam sebab nak menari-nari bagai malam ni... hahahah!

kak min: ok set!



...maka...abis jer amali prt ngan miss grace sanged (wah hebat aku ingat name penuh miss grace T..T ahhaha) kerja-kerja meronggeng bersama kak min pun berjalan...haha! dengan penuh semangat nyer aku merempit pergi pcm semata-mata nak temankan kak min belikan ink printer baru..then citcot2 siap...kak min dengan selamba badaknyer memberi idea ajak melantak cucuk2 panggang cam pedal ayam, bebola, chicken wing kat kidurong...al kesah nyer aku teramat pokai dan sengkek...tapi kak min yang baik hati nak belanja...kata mak aku rezeki jangan ditolak bala maut jangan dicari...hahahaah! malu-malu cipan aku terima jer...makan free sonok... *..*v wink~


ok destinasi seterusnyer ke kidurong...aku yang jakun batak hampir 3 tahun duduk bintulu tak tau pun rupenyer kidurong tu jauh nak mati..mau tak sakit pinggang aku p...hahaha! padan muka aku T..T.. abis sopink makanan sampai rm10 semata-mata nak menjana lemak dengan efisien... pastu melantak kat tepi tanjung batu tepi jalan...lau orang len fikir kiteorang ni dah macam anak terbuang tepi jalan duduk bersila kat pinggir jalan makan dengan tak malunya.. paling best, kene pulak pukul 5.oopm waktu manusia-manusia dewasa balik kerja hurm... santaik lah tu anak dara dok tepi jalan sambil makanan menikmati pantai hahahaah!


ok hampir nak 5.30 pm kiteorang pun balik..kerana berebut-rebut tak nak pakai helmet kekura tu kak min dengan rasmi nyer drive bawak balik moto..aku dok belakang usha kete2 mahal limpas kite orang hahaha! giler tak malu..hajat hati nak usha bro MLG petronas..hampeh! semua standard pakcik2 je lalu..ahahhah!


on the way nak balik...tibe- tibe... gedebuk!!! aduh!!! penyek hidung aku...apa kehe nyer kak min emergency brek ni... nasib bek tak tercekik straw... ahhaha!


aku : kak min boncet awat benti tengah2 jalan ni...

kak min : haish! eza ni..nampak tak tu atok kat tepi jalan... -..-"

aku : atok pe jadah nyer petang2 buta ni kak min..jom lah balik..petang dah ni...

kak min : eza debab gemok ader roadblock lah... kak min mane ader lesen...dah cepat2 tukar2!!! kang nampak atok2 tue tu mati kite...patlah eza...

kak min: hish! kak min ni nasib bek kite benti awal...hahahah!

pure-pure muka baik...benti sebelah pakcik polis trafik tu..muke sememeh jer masing2 konon2 nyer cuak lah ni ahhaha!

pakcik polis : lesen ada tak?

aku : ada pakcik... nape?

pakcik polis : sila keluarkan...

aku : nah pakcik...

Pakcik polis : eh lesen awak mati...

aku : pakcik mati apernyer tujuh tahun lepas saya,,,eh silap bulan tujuh tahun lepas saya baru jer hidupkan...

pakcik polis : saya kate 6hb 7 tahun ni lesen ni mati.. (dengan muka gatal senyum2 sumbing kerbau)

aku : hish pakcik ni men2 plak... dah boleh balik ker pakcik?

pakcik polis : boleh dah jalan..len kali sik mau lah panggil pakcik panggil lah abang... yer...

aku : TERIMA KASIH PAKCIK!


hampeh..gatalnyer pakcik polis...boleh pulak menggatal ngan kiteorang.. jimbek betol..! aku pun satu selamba badak tenuk panggil polis trafik tu PAKCIK! ahhaha! patotnyer encik ke tuan ke apa...hahahahaah! biokan..sape suh gatal...misai lebat putih ada hati nak menggatalkan ngan anak dara orang..gatal!!! pangkat cam ayah ader hati berangan nak jadi abang...yerkk!!! aku ngan kak min balik upm giler muntah darah gara-gara kene tahan tadi...ahhahaah!

p/s: berhati-hati dijalan raya sila bawa lesen kemana jua anda pergi sebelum kene saman ahahahah!

2 comments:

ïêmå å¢klê§ said...

abang pun abang la..
jnji xkena saman..
hihi

kusiberjalan said...

xmau lha..pkcik tu tue muke gatal hahahah! lau hansam xper ehehe