...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Friday, April 29, 2011

DILARANG MASUK


semalam petang baru aku online and sempat menghapdatekan entry sempena hani nak balik ke Malaysia buat selama-lamanya... cewah! badjet giler ingat dok oversea sarawak jer pon hahaha! letih semalam memikirkan memulun memerah keringat2 jantan aku semata-mata macam mana nak ternak ketam bakau lah... nak tanam seaweedlah... ternak kupanglah... baper inci kolam... bape suhu sesuai... yang selama ni aku hanya tau menatang ni harus dimakan dengan masakan apa yang paling sodap sekali hahah!



fushoooww!!! makan jer yerk aku tau sebab tu lah makin bulat makin tembam sampai lemak pon dah tersembol-sembol.. gila lupa daratan... sebenarnya... dragon ball ader 7 biji semuanya... bak kata zool... ok tak aku pentipoo hahaha! semalam petang aku berpisah ngan hani..pastu berpisah ngan moto... sodeh.. .pasni tak jumpa lagi semua tu hahaha!



mentang paper PRT 2401 a.k.a technology of aquaculture dah habes..malam tu aku bersuka ria lonjak -lonjak macam kera+berok maye berpesta... sambil menghasut aini ngan abby, aku ajak lah dyorang menonton movie paling gempak di Malaysia... tak leh ajak roomate sebab dy tak suke cite hantu...   seram+horror+creepy+menakutkan.... pergh!!! cover tok citer ni pon nampak creepy jer... hahaha! sumpah tak tipooo....  tak caye meh tengok aku tengok movie aper.....






jeng..jeng...jeng..
















Dilarang Masuk Forbidden DILARANG MASUK SYNOPSIS AND TRAILER

tarraaa.....seram kan?


DILARANG MASUK!!! dengo tajuk ponaku dah cuak..standard r boh.. pompuan...hahaha!!! yer aku memang penakut... selalu hyperbola bila mendengar cerita hantu mahupun movie hantu... wink! 0..o belom tengok dah menjerit macam kene sawan monyet kat hutan..


meh aku nak bagitau serba sikit sinopsi dy... tapi sebabkan terlalu malas nah aku copypaste jer dari abang google ...hahahah!


Sinopsis Filem Dilarang Masuk: Empat sekawan, Fatia, Badrul, Juli dan Ronnie sudah kehilangan akal, buntu menemui jalan pulang. Perjalanan yang tidak sudah itu menemukan mereka dengan sebuah banglo usang di mana mereka memutuskan untuk bermalam di situ. Di rumah misteri yang seakan tidak berpenghuni itu, mereka menjumpai sejumlah wang jutaan ringgit di dalam sebuah beg yang sudah lama tersimpan. Dengan perasaan penuh tanda tanya, mereka dikejutkan dengan penemuan dua mayat yang telah reput dan sepucuk pistol – yang masih penuh dengan peluru hidup.Fatia yang masih bergantung dengan ubat, mengalami pengalaman aneh – kelibat seorang gadis perempuan yang menyebabkan Fatia trauma – seolah-olah dapat menyelami perasaan gadis itu. Fatia dapat merasakan ketakutan yang menyelubungi diri gadis tersebut,setiap detik yang dialami merungkai peristiwa yang telah berlaku di rumah itu. Keadaaan menjadi semakin genting apabila pistol berpeluru hidup hilang entah ke mana, masing-masing ketakutan dan berlaku pertelingkahan di atas wang yang dijumpai. Kekacauan yang menghantui Fatia merunsingkannya sehingga ia dapat mengetahui suatu rahsia – rahsia yang merungkai sebuah kebenaran. Apakah rahsia tersebut? Siapakah yang mendiami rumah itu? Apakah yang telah berlaku di situ?



bunyi cambest kan cite ni? tapi bila aku tengok..starting... ok lagi.. masuk middle story ni jer..pergh!!! climax... lagi lah cam  jimbek... ending... lagi cam cilakakz.... sepatah harem tak paham... aku keciwa!!! T..T cerita dia seyes macam jimbek!!! ahhaha! menyesal tengok..tak paham...aku tak tau siapa mati siapa hidup... jangan kata hantu pontianak pocong langsuir ker apa... 1 pon tak da!!!! cis!!! beraninya movie ni mempermainkan perasaan aku der... tak mau tengok dah tengok lagi... keciwa!!! bak kata aini lepas tengok movie ni..



"eza..aku rase kan... macam....... nak pecah kan cerita nilah.... bersama laptop ni...."




...aku ternganga dan terkesima seketika... 




"aini laptop aku pon harus jadi mangsa movie ni ker..." -..-!!



...tangan di dada mata ke atas...



T..T


 ...sekian...


............................


p/s: moral of the story ni...playboy tak semestinya jejaka tampan jambu yang hensem ok...haha!





2 comments:

SANDRA AZWAN said...

Berdasarkan review yang dibuat, director untuk filem nie dah takde idea kot? Kelakar!;-P

kusiberjalan said...

tau xper...seyes penulis cite ni cam samaph..maaflah sebab geram giler citer tak paham pon plot dy T..T lau tau beb tido jer...ahhaah