...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Friday, April 08, 2011

lancang yang berbisa

...MAKOSRA...

hah! nak tau tak makosra tu aper? tulah sejenis haiwan dari breed yang baru dikacukan hasil kajian para saintis terulung di UPM...ok...tak...sebenarnya dragon ball ade 7 biji bak kate zool hahahaha! ok tak aku tipu jer...hahahahah! ok saje nak merapu jap..teringin nak minta pelempang free buat kesedaran diri bahawa exam bakal menjelang tak lama lagi cewah! (bajet nak jadi pelajar cemerlang lah tu)

hurm..MAKOSRA... hanya kerana nama ni banyak sangat kontroversi, spekulasi yang amat jahanam dipertikaikan, dipersuarakan, diperhangatkan sampai nak terbako dah facebook tu aku tengok... haish... semakin aku hidup semakin aku tak paham dengan kehidupan manusia ni..wooo~ cam hipotesis beb! ahaha! meh sini eden nak koba ni hah apo kebondei nyo hah MAKOSRA ni... (disebabkan kemalasan nak taip maksud MAKOSRA yang terlalu panjang tu nah sedebuk eden tempek ekau baco lah sendiri haha!)


copyright from usipot upm hahahha!


ok dah paham dah apa tu makosra... ni lah yang menjadi isu-isu hangat sedang dibicarakan oleh warga UPMKB... ok lah menatang ni kan ada yang baik ada yang buruk orang suarakan... bagi akulah event yang dianjurkan KSR ni dibatalkan disebabkan kuota manusia yang perlu menghadiri event ni tak cukup tak perlu lah sampai nak post-post status yang cam harem jimbek sungguh kt laman sosial seperti FB tu...buat malu je jah oi... bukan dapat paper faedah pon...tak der lah memang lah bile sesuatu event yang besar tu dibatalkan disebabkan pekara sedemikian menyebabkan penyebalan perasaan dan sebagainya oleh ramai pihak...tapi itu tak bermakna kite harus menyalahkan orang lain dengan mengpost sesuatu sampai mengguris dan menyinggung perasaa dan jiwa manusia lain... 

ok dah event tu dibatalkan sebab orang tak nk pergi nak buat camner...takkan nak tumbok orang tu sampai berterabur gigi dia kan..? kerja bangang lah tu... ok soal effort orang tak dihargai ker ape.... tak baik menuduh-nduh..entah-entah diorang takder pun fikir dan cakap macam tu sebenarnya..kan dah menjana dosa secara tak langsung... ok isu sebab harga yang dikenakan tu mahal..yer sememangnyer RM35 not a small figure for people who like me... i`m not born in rich+wealthy family...just an ordinary girl who life with simple life with happy family....for people who is same level with me RM35 was a lot of money that can spend for a something more important besides for a dinner only for a night...it look like wasting our money just for an event... other reason is many of them can`t attends because of their own reasons...ok actually a lot of reasons have been issued because MAKOSRA were been canceled...don't mind lah...coz me, one of the people who gives reasons such that...

ok, i`m not point to anyone just say it from bottom of my heart after seeing a lot of shitty mitty funtit  comments from FB...haishhh waterpark r!..... at first, i`m also include in people who didn`t want to attends but after i rethink again, and after too many "insan-insan" try to knocking on my door and persuade me to atttends...ok... i`ll attends to MAKOSRA... but when hear too many bad news such as MAKOSRA were been canceled and rubbish post starting appear on FB... i think those people really annoying me eventhough i`m also have leave a comments there.... like ila said 

"people get so fucktub because of the makosra. pleasee dear friends. be more professional, rational and not get too emotional. im not pointing towards the communities who incharge for the makosra but this is for those "who making fuss and set the house on fire." stop making bad speculation. AND STOP DOCUMENTATING your every thoughts at fb.its ANNOYING lah! sumpah annoying lah sial! no offence. my bad. -________-" "

people who can`t attend and give their own reasons just leave it there...no need to blames them or say anything bad to them..if you force or do anything  it still didn`t change anything ok...they still not wanted or desperate to go...they have their right with what they have choose... for who conform want to attends just zip your mouth no need to point anyone or make speculation or any rubbish shitty post because of the event were canceled...yeah... it hard to accept and believe it... a lot of money have waste just like that because of a lot of preparation you have done just because want to attends that events... but just think what will happened by now or in future just have "hikmah" behind it...just assume no "rezeki" ok... no need to related with "mantan-mantan MTM" or what so ever... 

you want to go or not, cooperate what so ever it is because of yourself....ok... you the want who decide it whether for good choice or not... BTW meaning by the way...cewah! (poyoz amat syial!!!) for people looks like a hypocrite one...plz r beb... stop! by leave a comment look like sooooooo annnnnooooyyyiiinnggggg to others..... such as, at first you join leave comment to the -ve one after that fly and drops some comment to another +ve one....but the truly you also disagree to those people who stubborn didn`t want to go MAKOSRA....haish....! what a hard life to believe it....

ok last but not least...just accept everything with a big heart....no need to argue about the past...it will not changing anything... eventhough  it look our BATCH 08/09 became the first batch who break the tradition of MAKOSRA were been canceled just be silent... no need to issued it again and again... blinds your eyes, deaf your hearing, dumb your mouth...ok... (fusshhooww!!! peribahasa melayu aku translate ke bi...giler buruk bi aku ahahah!) keep silents is better than a thousand word came out from mouth... it just making worse and disaster...



.....................................................


p/s: terkesima seketika aku berangan menjadi miss london sebentar.... ah! pedulikan english broken at least i`m trying ok.... hahaahah! 

No comments: