...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Monday, April 18, 2011

maknyah direject!


fushhhooowww!!! giler lame aku tak online....jangan kata sawang, sarang labah-labah bagai...busut anai-anai pon ade..hebatlah blog aku ni...hahhha! cewah! (cite nak gebang lebih jer aku ni podah! ahaha!) ok sebenarnyer digimon ada 846 bak kate zool hahaha! ok tak aku tipu je sekali lagi...ok zool yer eza copypaste...nanti tunggu eza bayar royalti yer...hahahhaha! 


ok sepanjang 2 hari aku tak online satu perasaan telah melanda jiwa manusia-manusia kat upm kb ni... bukan perasaan cintan cintun asmara dana bagai.. tapi perasaan... B-O-S-A-N tahap gaban giler lah....!!! maka dari itu tercetuslah idea bangang+bengkek+bongek+berok bagai...hahahahah! aku yang tak pernah buat kerja gila pun turut serta...malah bukan aku jer..abby intan pun menggila jugak aritu... roomate aku ngan umai time kaseh jelah kerana menjadi tukang gelak sampai tergolek-golek, terguling-guling, meleleh-leh air mata... sumpah! lau baru lepas study tu sia-sia je hidup..mana taknyer gelak sampai lupe daratan ilmu yang seciput kangkan monyet tu terbang bergentayangan jer...ahahhaah!


antara bahan yang diperlukan tok merealisasikan idea bangang tu ialah:-
  1. beberapa helai shawl/tudung yang standard dipakai hanya untuk ke ladang ternakan kambing ke lembu
  2. sebatang lipstick, warna yang menarik perhatian (yang dah lame pon tak pe janji belom expired ok..)
  3. sunglasses murahan/mahal...tapi mestilah yang vouge! 
  4. bedak 3A, lau takde tepong gandum ker jagung ker ubi ker pon boleh....
  5. wig murahan yang boleh didapati dengan harga RM10
  6. sedikit accessory yang santek2 macam reben ker bunge ker ikut lah nak letak kulit durian pon boleh...

complete je barang yang diperlukan..agenda pun bermula dengan starting make-up2 bagai...setting sikit apa yang patut...ok settle semua.... nah boleh lah tengok contoh-contoh icon ker fesyen ker style ker ikut suka hati lah nak panggil ni aper....tapi aku senang jer namakan bende ni.... 






TTTAAAAADDDDDAAAAAA....!!!











ada gaya macam maknyah kene reject tak? hahahaha!

bannngg....serinnggggiiittt banggg....seringgit jer.....boleh lah... (gedik-gedik sambil goda jejanz2 dalam kereta tepi jalan....hahahahah!



nyah size S

...RM 100 night...






nyah size M/L

...RM1 hingga RM30 per night...





nyah size XXXXXXLLLLLLL

...tak der harge, belom semapt pomote dah kene reject...

hahahaahah!




.......................................


p/s: yer entry aku bosan sejak akhir-akhir ni...jiwa kacau...oh tidak!!! final minggu depan... T..T stress....haish.....






5 comments:

cik EPAL said...

uihhh besaqnya bibir. menangis Angelina Jolie tengok ni muahaha

kusiberjalan said...

uit...jangan kata menangis.... tediam mebisu t melarikan diri angelina jolie tgk hehehe! cik epal lau nak tau tu lah angelina jolie versi melayu punyer dalam cozmate kiteorang hehehehe!

SANDRA AZWAN said...

menakutkan!hehehe

PutreAskem said...

yg mule2 tu msti aby...hahahaha intan pling meletop....hahaha

kusiberjalan said...

mr sandra: ada bakat jadi peganti hantu kak limah x...huhuh!

zool: wah! hebatnyer zool...ramai orang tak kenal pon tu abby toh ahhaah