...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Tuesday, May 10, 2011

aku sayang korang kuat-kuat!!! T..T

aku tak dapat nak update blog sejak beberapa hari ni...bukan kerana kehilangan idea tapi, kesunyian, kekosongan menular dalam diri... aku tak mampu nak menulis bile menakung terlalu banyak mutiara di mata... sementara menanti 12 may tok aku fly balik rumah, sayu melihat seorang demi seorang member coursemate balik... 



hurm... dah genap yer 3 tahun kita bersama... aku pon tak sangka masa berlalu dengan begitu pantas.. teringat first time sampai sini, sayu homesick bagai semua.. dkhp pertama aku kenal kak aini.. mase nak nak dafter tok 2nd intake nyer student.. hehe kak ain suke gelak.. aku ingatkan dy sebaya rupenyer tidak.. comel jer waktu tu.. pastu aku kenal suha.. dalam bus.. dy ngan saper entah baru balik dari tanjung batu ader event.. then aku kenal ina dari anum.. semangat jer aku hye kat ina.. "hye sy ezora.. awak  ina ker kawan anum?" huhuhu...


ila aku kenal mase orentasi tok 2nd intake.. haha! kelakar jer mase tu ade program hijau.. kesian ila mencari getah rambut kat semua oran "saper ader getah rambut? nak tnyer saper ader getah rambut? nak pinjam boleh?" maka tercipta lah model sedang berkebun di ladang lecak tanah liat..hoho! =') pastu aku mula kenal farah, zie, nisa, dayah, emma, akma, alwis mase sukaneka masa sem 1 ngan orentasi yang kak dian buat. macam2 nama blok yang aku tau. haha! kelakar giler.. 




then, hari pertama masuk kelas dkhp mase tu hubungan etnik ker tamadun islam ustan sallehuddin yang ajo.. dari situ aku kenal korang 1 persatu bila ustaz suruh kenalkan nama ngan bagitau impian korunk ker aper.ye aku tau mase tu aku poyo giler jawab.. standard budak kg lah dtg niat nak belajo lah katakan. hahah! masa dalam kelas tu susah gak nak ingat muke ngan nama sowunk2.. tapi yang aku ingat mase umai ngan sabar dua-dua orang melaka.. umai pakai baju hijau.. kenalkan nama laju giler. aku ingat dy orang arab rupenye bukan hahaha! malu jer.. pastu kenal kak mai mase kat library nak buat amali fizik kimia kak mai pakai baju kurung putih corak hitam. Aku tak tau pon mase tu kak mai ex ip. Ingt same macam kaka in, kak miza ngan anip. Hehe! Then, aku p admind terjumpe azrin sorang dok kat sofa. Aku tnye “awak ni coz aper” Dy pon jawab “dkhp”. “nah amek no budak ni name dy zool dy dkhp senang sikit korunk nak contact sebab dy budak laki haha!”. Then aku selalu mengalami tekanan jiwa terkejut bila iqbal bersin. Sebab bile dy bersin aku rase 1 kelas semua terbang haha!





balik dari kelas tu aku kenal ngan addy ngan ros lalu depan blok b.. hahah! aku dapat tau addy ngan ros suke dok depan bahagian depan dalam kelas..so kalau tak tau pape leh tanye ngan dyorang.. then aku kenal zool dalam kelas bbi.. terkejut aku first time dy tegur dy mintak rm100 tok beli kamus ngan buku bbi. aku dah lah kopak mase tu. so minta bayo delay. mase hari buat email tu jugaklah aku baru tau zool minat anime. kiteorang berkongsi cerita naruto! aku sonok sebab punye mbe yang suke anime so boleh kongsi kat sini. then dapat tau lagi sorang yang abby pon suke anime. mase tu dy datang pagi2 ahad kat bilik. dengan muke ngantok layanlah si abby ni. haha! cerita dragon ball lah, naruto lah bleach lah banyak giler! Best! Mase tu jugak aku ingatkan lia tu budak lompat rupenyer tak sebaya. Malu giler aku siap minta bukti tak boleh blah. Haha!





pastu kita ader starting school. mase tu group aku dkhp ader aku, anip, dayah, alwis ngan kak ain.. even group kecil pon kite segroup jugak. dayah malu2 bila nak cakap kat depan. Alwis memang macam penyanyi comel jer.time tu jugak aku baru tau c anip ni tue setahun sebab kak ain bagitau. aku ngan anip asik bertekak jer dari sem 1 sampai lah sem 6. nak2 bila segroup je ade jelah sesi buli membuli jahat gile ko kan nip. tp ko baik selalu bagi pinjam moto walaupon moto ko suke kikis duit aku dengan ganti tayar, ganti tiub n naseb bek bukan aku yang ilang moto ko. haha! time kaseh gak bagi rm1 bila kau pau ko.





pastu aku kenal group hot ni mase time drama. alia, emma, akma, naim, ngan farouq. aku rase hot sebab dyorang petah bile speaking. T..T aku tengok farouq macam adflin shauki comel giler. teringat aku macam abang aku. tapi dy memang perokok tegar. maaf yer farouq mase ko jadi teman tari aku, aku selalu marah ko jangan merokok sebab aku tak tahan bau rokok. Midah jadi gadis kampung suke naim, cute giler, then mimi jadi orang gile, pon comel, tak sangke muiz jadi anak aku mase tu hahaha! Teringat shah ngan sabar watak yang terdengar bunyi tembakan. Hahah! Suke tengok scene group lagi satu sayed, mimi ros ngan anis. Haha! Cantik giler  mimi ngan anis jadi anak ayam sayed. Anip ngan awing jadi penagih dadah. Suke mase line awang sebut ice baby sumpah real giler huhu! Shafiq berlakon jadi pakwe ila giler kejam. “woman..” haha! Itu jer aku ingat line dy. Nel jadi Casanova, xsangke dy pon berlakon huhu! Ika ngan pika pernah tolong aku make up kan mase jadi datin.. sumpah aku suke sentuhan dyorang memang cantik. Nak khidmat mak andam panggil jelah dyorang heheh! Pastu aku suke tengok sameerah berlakon jadi budak nakal. Comel giler sebab mate bulat! Rase macam nak picit2 jer sebab comel hehe!




sob..sob.. T..T




bila teringat aku kenal farah dulu aku tak sebulu pon ngan asma. tapi lama-lama kita jadi ok. kite bertiga selalu kuo sesama. kelakar bila lintas jalan mesti berpegang tangan sambil tu aku menjerit2. teringat kite bertiga kejar bus mase sem 1 lpeas kuo pizza sumpah aku penat berlari sebab gemok. aku sonok kawan ngan farah sebab dy kuat makan so aku ade kawan yang kuat makan. kite raye sama2 sem 1 sedihkan sebab tak balik rumah. hampir 24 jam kita lepak bilik ka dian sambil dengo lagu ct yang rhyma suke. ko tak pernah lekang ngan bantal busuk ko bile tengok movie. haha! and aku suke dengki nyorokkan bantal busuk ko haha! Mase tu jugaklah aku kenal mus and baru tau must u Kelantan mase korang bersama mase muda-muda dulu huhu!





intan ros... aku suke tengok korang dulu.. comel gile. ade beg yang cam teddy bear bawak p kelas siap ade nama. makin lama kita makin rapat. kita kuo sesame makan sesama. Aku tak sangka kita bersama sehingga practical yang kali kedua pon kite bersama. Terlalu banyak kenangan yang best ngan korang. Aku sedey tengok ros ngan intan nak balik. entah bila kita dapat jumpa lagi ngan makan sampai lebam! Kita bila lapo sanggup buat pape janji dapat makan. Shopping kat tempat2 makanan, kat tempat baju murah2 best nyer! Haha! Kita berjalan poin mengikut ketinggian. Sonok mase tu….





Kak mieza, sabariah, baika, fareeza, midah, nisa, dayah kemana dyorang pergi mesti bersama. Macam rombongan cik kiah tu. Riuh penuh ceria kalau diorang ade. Nak-nak kalau tambah dengan zie ngan ina tambah pika sekali memang gempaklah. Tawa suka jer kita dengar haha! Teringat cik segak “mahcik!! Sy nak tapau…” huhu! baika orang pertama kenalkan aku dengan super junior..haha! suke kaco zie melatah. Sebab dy cume tau sebut “papapppppapapap!” hahaha! Kelako lah.. zie jan lupe 0607-0807 hehe! nisa hurm..memang hantu Korean betol! Bile dia teriak boleh tanggal telinga Haha!



Teringat maisarah z pernah tegur aku kt fc “ wah byk nyer ko makan?” kelakar mase tu. Aku suke tengok dy makan sebab jari jemari dy runcing ngan panjang. Syidah pulak terkenal dengan kepantasan dalam menyiapkan assignment. Hebat giler. Mase sem 1 jugaklah aku cube nak belajar memahami bahasa Kelantan. Sebab bile kau nak cakap ngan bali jer mesti aku ternganga sebab dyorang cakap pekat sangat hoho! Bali rajin giler jaga batas dy mase buku hijau. Hebatlah…haha!

Untuk ling, pei ni, shantini ngan steph, terima kaseh sangat sebab jadi member dkhp aku. Sebabdyorang insane-insan pertama non-muslim yang pernah aku ada. Yolah selama ni aku sekolah pon 100% semua melayu. At least aku merasa mempunyai member-member berlainan agama ngan budaya. Seronok kenal dyorang. Aku suke slang bahasa dyorang. Macam2 ada hehe!





Bila terkenangnkan zaman sem 1, 2, 3, 4, 5, ngan 6 hati aku mula sebak. Lagi sayu bila aku melihat seorang demi seorang start terbang balik rumah. Ye even kita semua tak rapat tapi korang pernah jadi sebahagian dari aku. Perit, sedih, sayu, bercampur baur bila tengok korang balik. sebab aku tak tau entah bila kita akan dapat jumpa lagi. Selama 3 tahun kita harungi perit suka duka semua. Pertelingkahan yang berlaku tu normal asam garam dalam berkawan. Kalau takda semua tu bak kate zool tak mencabarlah hidupkan. Walauapapun aku nak ucapkan terima kasih banyak2 sangat sebab korang sudi menerima aku sebagai member korang semua.





Aku nak minta maaf sangat2 kepada semua warga dkhp atas segala dosa yang terlanjur, perangai buruk, kerenah aku semua yang buruk kat korang. Kalau ada menyentap mane2 hati tu aku phon seribu kemaafan dari korang yer. Aku kadang tak sedar kalau aku melakukan kesilapan. Halal kan segala makan, minum , ngan ilmu yang korang berkongsi dengan aku.  Aku doakan semoga kita semua dimurahkan rezeki dan dimakbulkan segala permintaan yang ada. Moga kita dapat sambung belajar, kerja yang elok dan menjadi manusia yang berguna samaada di dunia mahupun diakhirat. Ni pun panjang berjela, tak tahan menangkung mutiara yang ada kat mata ni. Aku minta maaf yer sekali lagi. Aku sayang korang semua kuat-kuat!!! Kalau kahwen tu jemput lah aku, walaupun mase tu aku ngan kahwen lari kat siam ker honeymoon kat Thailand ker jemput yer. Aku takkan lupakan korang walaupon seinchi!!! huhuh


.......................................

p/s: tolong lah jangan lupakan aku yer... korang sentiasa dalam hati aku.. kalau sesaper yang dah nak kahwen tu jemputlah aku walaupon masa tu aku ngah nak kahwen lari kat siam ker, honeymoon kat thailand ker toh huhu~ =')


4 comments:

|Silly-Willy-Sarah| said...

glad to hear hubungan korang memang rapat.. nak compare ngan match saye dulu.. :) btw eza.. miss la ko ngan geng bising kita kt blok f tu.. hehe~ seyes... korang2 msk la upm.. t bule jumpe2... hangout.. ngan g starting skool sesama (last year akk x g sbb ingt dak dip upm xya g,, haha skali kn gak)

Heidi Shafiq said...

peh pjg gile entry.. :D

SANDRA AZWAN said...

Due date contest lambat lagi...it's okay, take ur time babe!;-)

kusiberjalan said...

kak sarah!!!! macam ni ker perasaan kak sarah tinggalkan upm!!! sedey!! windu semua windu kak sarah windu segala kenangan kita bersama!!! doakan eza dapat degree kat upm serdang toh huhuhu


heidi shafiq entry luahan perasaan...hahaa!tak sedar terpanjang hehehe!


yer ker azwan? ye kene amek mase ni...nebes nak join...kene wat pemujaan semangat dulu ahhaha!