...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Monday, May 16, 2011

Malaysia's Next Top Female Blogger 2011











hahaha! dah beberapa hari aku buat pemujaan semangat semata-mata nak join contest ni... cewah! giler hyperbola aku ni huahaha! al-maklumlah contest ni aku tengok terlalu gempak memerlukan kekuatan yang tinggi untuk join... bagi orang macam akulah ok.. nak tergolong top 30 ibarat nak dinner dengan shahiezy sam jer... tokseh nok berangan deh... haha! *ceh! kawe dok kecek klate pulok*



uit nak join contest ni bukan sembarangan sesuka hati tok wan mu jer... ader pengerasnyer.. tak banyak mana pon, bukan wang mahupun harta yang diminta oleh en. sandra azwan ni... akan tetapi 5 soalan jer.. ok.. L-I-M-A sahaja harus dijawab bukan 5 muka surat macam paper kesihatan haiwan -..-" ... *dah macam soalan final exam jer. tak der pilihan soalan ker? cewah! haha





...eherm.. SPM BM pon B3 tak payah nak berangan nak jawab dalam BI pulak... -..-"


...............................





1) Tell us about your blog in 70 word or less. (when and why you started it, how often you update, and your viewers)



aku start hidup berblogging ni masa 6 august 2009. takderlah lama sangat. sumber inspirasi aku berblogging pon dari intan. bagi aku, blog ni ibarat teman baik aku. even dia tak respon apa-apa, bloglah satu-satunya tempat meluahkan perasaan, berkongsi masalah, cerita yang aku suka, segala kenangan yang ada dalam hidup aku ni. bak kata astro ada macam-macam huhu! if someday i have an accident and cause me amnesia or get Alzheimer or short memory, with this blog maybe it will help remind me every single sweet or bitter moment that i have gone through in all of my life. 



blog di update apabila terdapatnya masa yang terluang untuk membuang masa dengan sesuka hati dan jika terdapatnyer sumber internet. cewah! itu adalah penting. soal viewers itu tak penting berapa jumlahnya tak menjadi soal, sebab blogku dipapar untuk berkongsi segala yang ada isi didalamnya... 0..o



*err.. -..-" rasenyer macam terlebih jer 70 word. homaigod*






2) what is your personal style?




Hurm my personal style…ok sebenarnya dragon ball ada 7 biji.. ok tak aku pentipoo.. haha! Maafkan saya… sebenarnya aku suke stylo, up to date fashion semua tapi disebabkan faktor dan kekangan size aku kurang berkeyakinan nak buat semua tu.



So aku lebih gemarkan style yang simple, interesting, feminine, matching warna and more to muslimah Islamic style. I really addicted with new hijab style such as shawls or syiria hijab, cardigan and bangle or bracelet. Setiap pemakaian atau apa yang digayakan aku akan pastikan  aku takderlah kelihatan seperti serabut dan macam orang yang sakai. Haha!



I love stalker their looks and fashion such as my friend mastura mohammad, hana tajima, scarlet’s sister, wardina safiyah, fashion in dara and nur magazine and also Arabic fashion.




3) a picture of you in one your favorite outfits :




 this my favorite oufits



taaaaddaaaa.....








oppppsss!!!! silap... homaigod!!! ini dress up mase dinner course memang ler glamours... maaf.. saje nak bergurau senda mengeratkan silaturahim.. jangan marah yer... ok tak main-main dah..no prank2 ok... ni picture yang sebetulnya... 




taaaadddaaaaa....






this my favorite outfit that i always wearing. this picture is captured after finish my class. hehe! sorry i didn`t have single full picture alone. full picture always have my buddy. lol. hoho! 


*hurm langgar peraturan lagi.. terletak 2 picutre.. conform out of top 30.. -..-"*



4) are you the next Malaysia's Top Female Blogger 2011? Why?



hoh! *big sigh* susahnyer soalan.. soalan common sense ni.. haha! boleh tak jawab dengan penuh kebanggaan penuh keriakkan dan bongkak.. ok tak gurau jer.. astaghfirullah dosa tu.. haha!



jikalau ada rezeki dengan kehendak Ilahi insyaAllah peluang untuk menjadi the next Malaysia's Top Female Blogger 2011 mesti ada. ya! aku boleh dan pasti! siapa sangka budak gemok boleh jadi Malaysia's Top Female Blogger 2011 kan? tak salah untuk bermimpi demi mengecapi impian. tuah ayam nampak kaki tuah manusia siapa tau??? bukan glamour yang dicari tapi ilmu untuk dikongsi tu lagi best...!



*agak-agak lau rasuah 2 mangkuk gule2 dapat tak? haha!*





5) i love read "Life With Sandra..." because?


oowh! dah lama sebenarnya stalk blog ni.. ok taklah lama sangat baru tahun ni starting january. kalau selama ni stalk senyap-senyap bookmark page jer, makin hari makin berani follow dan leave foot print. haha! blog dia chambest giler bak kate majalah utopia. minat art, sketch and designer ni sebenarnya dah lama sebati dalam jiwa sejak sekolah. tapi mengenangkan faktor masa depan impian tu terkubur semadi jelah. hurm... so bila jumpe blog  "Life With Sandra" pergh! cam gali ilmu fashion and design sebenarnya. teramat suke sehingga jatuh hati dekat penulisan, sketch, and design yang sangat unik, cantik, kreatif, inovatif dan cool! corak, kontra warna yang dimainkan semuanya cantik dan stylo. really love it a lot. photo yang melibatkan photography semua pon smart giler! homaigoood! 



lagipun aku suka ke blog "Life With Sandra" sebab owner blognyer comel macho sumpah tak sombong giler!!! humble and nice person. first time aku comment pon dia respon! pergh!! terharu giler T..T bila dia sudi menjejakkan diri ke blog sekangkang kera ni...  boleh tak nak cakap kalau singgah jer blog dia terase seperti nak main game jojo fashion.. hehe! 


sekian.



.................................................



p/s: adeh lotihnya jawab soalan. botak kepala... haha! *owh! aku terlalu hyperbola*



2 comments:

SANDRA AZWAN said...

Salam Dear........terima kasih yer! terharu membaca entry nie.....hehe

kusiberjalan said...

hehehe! malunyer sy..hahaha! tulis aper yang tergerak dari hati jer ehhehe!

tme kaseh offer contest ^..^