...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Tuesday, May 24, 2011

meeting bersama cikgu bell ngan ceo miss zakirah


dari hari tu aku nak buat entry ni tapi teperuk jer dalam draft oleh disebabkan kekangan kesibukkan melanda diri ini.. cewah! almaklumlah aku kan secara rasminyer telah menjadi makcik cleaner, plumber,

electricianman, contractor, tukang kayu, tukang cuci, tukang masak, bibik, baby sitter kat rumah ni hahahah! sejak menjak dah menanam anggur selama 2 minggu 3 hari kat rumah ni.. haish.. tak tau lah nasib hidup aku macam mane lepas ni.. aku kalau boleh nak further study lagi tapi apakan daya nasib tak menyebelahi aku dalam dunia pendidikan.. harap-harap permohonan yang lain tu diterima.. amin!!!



kerja-kerja meronggeng, merewang, merempit, menjana lemak ni dah lama dirancang sebelum aku balik rumah lagi.. hahah! 3 tahun punyer kempunan akhirnya tercapai jua..  owh! lihatlah dunia.. *sambil memandang langit... ok aku hyperbola sekali lagi bak kata sameerah... haha! gara-gara nur kasih punyer penangan aku sanggup giler ikut memberz aku menjalang-jalang kat jusco tebrau a.k.a jj tebrau ceewaaah!!! ikut kan tika, lynn ngan aini nak jugak ikut merewang kat cinema layan 2 3 citer macam orang sanggap lama tak jumpe panggung hahaha! tapi apakan daya.. bak kata adam "kita hanya mampu merancang tapi Allah yang menetukannya.." tika buzy ngan "anak-anaknya", yang lynn pulak hurm bukan stakat tak minat tak layan langsung nur kasih.. almaklumlah jiwa ganas... aini pulak busy berhaibenasi dekat rumah... konklusinya aku, bell, ngan zakirah jer lah pergi.. ah1 pedulikan semua tu layan jer... ahaha!



maka pada 19 may 2011 ,kerana ingin merebutkan seat pagi-pagi buta lagi aku dah kuar rumah ukur jalan ngan memberz... pergh! sampai jer ngam-ngam booking tiket amek seat tengah second line belakang.. wah! kiteorang sampai 10.30... nur kasih start 11.50 tapi tu pon dah separuh penuh.. naseb bek lah dapat.. terpaksa buat pilihan menyeksakan jiwa antara pirate of carabean ker nur kasih the movie... semua cite nak tayang haritu jugak geram sungguh.. ahahah! maka perjalanan kami bermula disini.. cewah! *gaya suara latar merong mahawangsa* 



lepas jer book tiket destinasi pertama dituju... KFC.. hahaha! kerana tak mampu nak berjalan jauh, konon-kononnya memasing dah kebulur tahap cipanzi maka KFC yang paling dekat so serbu jer apa lagi.. ahhaha!





owh! picutre sebelum makan tak semapt nak diambil oleh keghairan nafsu untuk makan terlalu bergelora makan selepas memuaskan nafsu jer dapat di ambil.. hahaha! aku memang tebiat nak menjana lemak pagi-pagi buta nak minum krushers




aku punyer yang sebelah kiri.. aku peminat fanatik giler akan blueberry tapi sayang blueberry krusher KFC sungguh tak sedap.. T..T buah dy pon macam kismis jer... munchees sungguh.. rugi RM 2.80 haha! lagi satu zakirah punyer sedap!!! mocha!!! i`m loving it1 yummy!!! sluurrppp!



tepat 11.50 jer kiteorang cepat-cepat berlari-lari macam ungka merempit ngan beruk maye masuk dalam panggung.. haha!


uit sempat lagi peah, kiah ngan jenab bergambar dulu nok.. hahaha!





habis jer citer memasing mata bengkak macam baru lepas potong bawang gamaknye... ahahaha!



 oowhh!! remy ishak a.k.a adam pujaan jiwa jantung hati pankreasku...!















ingat lepas tu nak serang pergi menyumbat perut, alang-alang dah pukul 2.00 pm kang takut melarat sampai lupe daratan pergilah solat kat 2nd floor jj tebrau nye surau ni.. first time aku solat kat jj tebrau nyer surau haha! selalu kalau pergi ngan mak aku kiteorang singgah surau or masjid luar jer.. yolah berapa kali jerlah aku ni jejakkan kaki kat jj tebrau ni haha! cantik!!! kemudahan dia semua lengkap aku suke!!! hehe!


berbincang tentang makanan dan kupon yang akan ditebus untuk makan! 









ok! akhirnya bukan kenny roggers mahupun chicken rice menjadi pilihan.. disebabkan semua kelaparan nasi perut melayu tak boleh nak menipoo maka di atas kebaikan dan kemurahan bell kiteorang menjana lemak dengan bersungguh-sungguhnya di rasa mas.. tu pon sebab bell ada banyak kupon boleh ditebus.. bayar untuk 1 hidangan free lagi satu hidangan.. ok cam payah jer gamaknyer kan..

contohnya beli chicken rice free chicken chop.. hah! macam tulah... bahagia giler muka aku ngan zakirah.. btw ni first time aku pergi rasa mas.. tertunailah hajat.. sebab tak pernah pergi aku batak sekejap terlompat-lompat macam monyet dapat ice cream hahah!










study makanan...




 cikgu bell makanan bersama pelajarnya...






pilihan dibuat!!! hahah!





aku ngan zakirah pilih milo ice jer.. konon-konon nak neutralkan perut yang kosong... ice lemon tea pilihan bell tok memecahkan lemak yang berselirat ehheh! roti bawan tu bell punye hidangan free dari kupon nasi ayam kari...





 itulah hidangan kami yummy!!!

1. nasi ayam kari = bell

2. chicken rice (ayam percik) = aku 

3. chicken chop black pepper = aku ngan zakirah 
(ader 2 pinggan free sebab 2 kupon)

4. chicken rice (ayam madu) = zakirah









zakirah jinak..jinak... huhu!





ooowwhh!!! sedap sungguh!!!




















aku sentiasa mengada-ngada mahu dimanjakan haha! macam nak kene penampaq jer ahaha!






saat bahagia menikmati makanan.. bismillahirohmanirahim.... makan!






buuuurrrrrpppppp!!!! alhamdulillah tak rugi bawak aku ni.. pinggan sentiasa licin.. akulah manusia yang amat menghargai makanan!!! ahahah! *ketawa penuh kebanggaan..






viss buat promotion.. sumpah cantik-cantik kasut tak aku tak mampu... so window eye shopping jer ahahah!





 next stop.. reject shop.. aku tak tau napa tapi aku suka masuk kedai ni.. lucky day for me!!! horey!! promotion discount harga lagi.. nak beli skirt labuh mahal sangat tapi ak sempatlah rembat sehelai t-shirt.. RM9.00 jer!!!  suke!





yer.. kami bangga standard size uk.. haha!






kengkononnya max 247 nyer stylo haha!




after solat asar.. last stop before went home... jj bahagian ladies stuff.. hoomaaaiiggoodd!!! scarleet stuff also make discount promotion!!! what a happy day for shopping.. lalala~ *menyanyi2 penuh kebahagiaan.. haha!



mood aku nak shopping cardigan jer ahahha!

cardigan : kuning pekat!




aku suke dress zakirah macam cik epal punyer hehe!

cardigan : kuning cair macam warna pastel





kengkonon pose hana tajima.. haha! berangan lah lu!





aku suke warna cardigan ni grey+putih...



















habis jer shopping, window eye shopping bagai pup pap pup pap hambek ko! 7.00pm sudah.. maghrib dah... -..-" laju sungguh masa berlari dengan kencangnyer.. ok baru teringat! homaaiigood!! kiteorangkan naik bus.. bas last dari kota tinggi nak sampai semenchu 9.30pm.. padan muka kiteorang haha! maka lepas jer solat maghrib singgah beli air+sushi bagai berlari tempiaran lah kiteorang dah macam orang sakai sambil terjeri-jerit lintas jalan nak pergi bus stop.. dan dan sampai bus stop bus dari jb-kota tinggi pon sampai.. pastikan ia bas cassway link no. 66 yer.. sebab best! hahah! pastu sampai jer kota erus amek bus mara liner nak balik umah.. sepanjang nak balik tu pergh! jimbek sungghb pakcik bus.. aku rasa dah macam dok dalam blender.. tergopoh-gopoh pakcik bas bawak macam kene kejo ngan jembalang puaka jer.. naseb bek sampai aku sihat lagi ahahha!



.......................................

p/s: sumpah best giler menjalang hari tu rugi ah ko lynn, tika ngan aini haha! tak per.. karak, harry potter menyusul yer nanti.. 9 jun 2011 pulak kita kuo haha!!!! 






No comments: