...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Wednesday, May 18, 2011

meniti saat-saat akhir, berjoget-joget menggila, meronggeng, menjalang bersama




hurm.... meniti hari-hari akhir mase kat bintulu beberapa minggu yang lepas amat menyayukan jiwa... haha! =') yelah.. entah bila lagi aku dapat menjejaki diri kat bumi bintulu kalau tak kerana aku study kat sini hurm harem.. maka setelah tamat sahaja paper last aku iaitu kesihatan umum veterinar mulalah aku dengan roomate bersama member aku aini, abby berjoget-joget menggila, meronggeng, menjalang kat bandar bintulu.. kerana nak mencari souvenir tok balik semenanjung sanggup jalan kaki perhabiskan duit... haha! 




kalau orang lain sibuk mencari kain batiklah, t-shirt borneolah, sumpitlah, pakwelah, menantu, awek, abg petronas * tu cam aku jer -..-"* haha! aku lain pesen sikit.. mak aku awal-awal lagi dah tempah ikan terubok 15 ekor.. pergh! memang berbuih mata p cari haha! dengan belacan bagai, udang kering... rasenyer ader ke orang bawak balik souvenir cam aku ni? hahahah! sampaikan imegresen pon berbuih mata mata scan beg aku untuk ke lugage bwah.. munchees sungguh! 






pakcik imegresen : "dik nak bukak pasar ker kat johor?" 

aku: *dull* a`ah pakcik... buat kerja part time... cari duit nak kahwen lagi 5 tahun.. kot-kot bukak paso umur 34 ni dapat 1 juta ker kan.. haha! *evil laugh* *niat menganjing*

pakcik imegresen : oowh! yeke? tak tau pulak pakcik... hahaha! bagus lah macam tu... *gelak tak ikhlas*

aku : *awkward* heh...?





 perjalanan bermula dengan of course lah cimb bank dulu.. tak cucuk tak boleh lah jadi OKBS..hahah! (orang kaya baru sementara)... pastu dengan penuh keghairahan dan ketamakan nafsu haloba.. pasar tamu diserang dengan penuh kegelojohan.. hahaha! bukan serang gaduh tumbok ke pukul-pukul serang nak p beli ikan terubok jer.. ahahah! ngan belajan bagai, udang kering geragau, pes laksa sarawak semua aku lenjan habis-habisan semata-mata untuk mak.. hahahaha! uit bukan main lagi aku fight harga ngan makcik kat situ.. payah bebeno.. munchees!! sungguh!





pup pap pup pap pop! settle!!! cari pulak lada hitam tok aini kat plaza li hua.. cari punya cari jumpe.. settle... lalu depan sugar buns... pergh!!! lapar tahap gaban cipanzi dalam hutan ler... pe lagi aku hasut roomate, aiini ngan abby.. jom menjana lemak!!! lapo.. mata dah berbuih tahan lapo.. ahhaha!





disebabkan kemalasan menyelubungi diri ni.. let the picture tell the story... saksikan lah segala perjalan membuang masa yang melampau-lampau kiteorang sepanjang mencari mencari souvenir untuk dibawak pulang ke Malaysia...cewah! *berlagak sungguh! hahahah




di sugar bun!



set nasi ngan 2 ketol ayam!!! mubles!!! ayam bso aku suke! ahaha!






disebabkan pagi-pagi buta aku tak sarap amek milo demi neutralkan perut cewah!






tak sempat nak tangkap abby punyer dah habis licin.. harem! hahaha! tu pisang beli kat pasar tamu makan sambil jalan dah macam monyet kelaparan kiteorang semua ahhaha!













aini nyer makan pun dah habis.. gila lanak ar kiteorang ahhaha!






ni roomate kesayangan bersama nasi lemak kesayangannyer... hahah!







lapo punyer pasal aku tapau sandwich ayam... nafsu serakah makan tak pernah hilang ahhaa!






comel jer family ni nyer anak makan... teringat aku mase kecik-kecik dahulu kala sakai sungguh ahahah!






di traffic light menanti saat-saat akhir.. cewah! ok tak aku pentipoo jer ahaha! baik tak kiteorang ikut peraturan jalan raya.. hahaha! *ceh! walhal baru nak buat vandelisme kat sini ahhah!













gara hasutan roomate sempat lagi entah tokong cina mana aku bergambar... ahahah!












roomate aku kate tak dapat p singapore pon tak pelah janji dapat snap picture ngan singa ni.. macam singapore gak.. singapore pon boleh roomate ahahah!






letih... orang-orang "sihat" ni memang cepat letih sikit haha! sebab tulah abby bawak bekalan pisang.. haha! *dull*




destinasi seterusnya PCM (park citi mall)

owwh tempat ni lah manusia-manusia batak sakai boleh di temui haha!



milk shake+ice cream+black pearl yang di gilai aku!!! and first time, memang lucky day kita orang dapat air mengikut zodiak masing-masing.. aku lompat kegirangan macam ungka ngan siamang berpesta di rumah beruk maye... hahaha!







dengan rakusnya menyedut!!!




















i love in red! haha!





siap pup pap pup pap teman roomate aku shooping kain batik sarawak bagai, kite orang meneruskan membuang masa di book store popular.. memang tak der kijo betollah manusia macam kita orang ni ahhah!










































abby bersama pisangnya hahaha!











bakal tukang masak berjaya... kat tempat resepi aje lah roomate aku melepak menempek kat sini ahahah!



























ok selesai dah upload... aku dah ngantok... eok kene bangun awal disebabkan keghairan nur kasih punyer pasal aku telah berjaya dihasut memberku untuk tengok movie besok... adeh!!! boleh aku bangun esok hahahaha! *harus solat subuh esok!!!



.........................................


p/s: maseh mengalami insomia yang cronic... -..-"






2 comments:

アヌム ちゃん said...

Salam. singgah sini ye~ Nice blog :)
Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

kusiberjalan said...

wah!!! datang dari jepun!! bestnyer!!! tq!!! nak visit sne ni uuhuhuhu