...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Wednesday, June 15, 2011

lu abang long ka, ayahanda ka ini kl wa yang pegang

fuh!! *sambil mengelap peluh di dahi* akhirnyer! penantian 4 hari boleh online gak.. hahaah! pergh! tension giler hidup 3 hari line tene kat umah cam jimbek.. aku tak tau lah entah aper masalahnya... tergendala segalanya..cewah! macam busy sangat jer gaya aku ni hahaha!




wokeh nak jadikan ceritanya 10 june 2011 cewah! dengan penuh semangatnyer aku bersama pegawai pelancongan cik tika bersama pegawai farmasi cik hana meronggeng-ronggeng di hari jumaat yang mulia.. *orang sibuk beramal kiteorang sibuk nak membuang masa..elok beno lah tu ahahah! disebabkan cikgu bell, cikgu lynn, ngan ceo zakirah busy bebeno dengan hal demo maka kami bertiga sahajalah keluar bersama.. ikutkan cik peka pun nak ikut tapi tak dapat sebab dia pon sibuk nak ade hal gak hari tu.. suka hati korunklah.. 




ikutkan jiwa nak naik bus jer dari semenchu.. tapi sebab malas nak parking kat kete kat air tawar 5 maka perjalan diteruskan ke kota tinggi.. ok aku kenapa aku tak drive sampai ker jusco tebrau? hal ini adalah kerana tidak mendapat restu dari mem besor.. jadi tak boleh bawak nanti bende burok berlaku ahhaha!*pergh bajet anak suci baik aku ni ahhaha! so dari kota nek bus jer sonang.. ahaha!



ok sesampai jer jusco tebrau book tiket kl gangster.. semangat giler nak tengok!!! tengok preview cam cool jer nak layan movie ni.. pap! RM27 = 3tiket = 3 orang ok settle...! disebabkan kol 11.30 a.m movie start so ade lagi 40 minit untuk membuang masa bersuka ria untuk bersarapan disebabkan terlalu lapar giler... kriok..kriok.. perut memanggil untuk diisi.. hahahaha!

 jeng.. jeng..jeng... pengembaraan selalu bermula dengan toilet.. aku tak tau kenapa ahhaha!

















 pagi-pagi bute bersarapan blueberry wafer denga ice lemon tea dekat fresh!.. yummy!










 sibok pilih menu ahhaha!











dapat hadiah misteri kene gores sebab beli banyak...kengkononnya lah..hahah!










tu dia.. jenguk dulu wafer..wangi!!!




yummy!!! yummy!!!





dah kenyang bahagia!









maka bila dah kneyang bagai semua kan? pe lagi jam pon dah nak dekat 11.30 a.m terkedek-kedek lari nak pergi tengok kl gangster!!! wah!!! sumpah! meme best giler wa cakap sama lu!!! sound effect dia semua tip top!







































lu langsi lu mati... eh tu bukan tumulak dalam cerita kongsi ker silap ea.. ahahah!




















agenda seterusnyer sibok menjana lemak di chicken rice shop...

lapas...lapar..lapar.. ahahah!










pilih dulu mana yang berkenan di hati.. perghj! smeua terliur bila tengok.. agak lama jugaklah kiteorang nak buat pemilihan makanan...




maka setelah melakukan pemujaan semangat untuk menentukan makan apa harus dipilih keputusan berjaya dibuat.. ahahha!

1. chicken rice with honey rost chicken
2. noodle aper entah namanya..
3. laksa apa entah.. 

aper pon memang sedap hingga menjilat bulu kaki ahahah!




kiri kanan air mountain dew aku punyer ngan hana, tika amek ice lemon tea.. feberet beliau katanya.. ahaha!



















 kelaparan meguasai jiwa...





seterusnya agenda diteruskan lagi ke bahagian ladies.. sebab pegawai famarsi kita cik hana sibok nak cari seluar... maka aksi-aksi model terlampau telah berlaku di fitting room.. ah! ghasak muat tak muat sumbat 33 tu cam nak pecah fitting room tu kiteorang buat ahahha!

















pegawai farmasi, cik hanan, pegawai perlacongan cik tika, bakal pegawai haiwan cewah! ahaha!














pergh! bajet hotlah ni ahahha!









ok nak cerita sikit tentang kl gangster.. sumpah aku tengok best giler! dy citer pasal aoron aziz iaitu malek baru kuo penjara.. beliau ni kira abang besor r kat KL. dia ni dah tobat kire cuci tanganlah tak mau join gangster-gangster haram jadah semua ni. di masuk penjara pon sebab shark iaitu shamsul yang sememangnyer palat gilakan kuasa dan sanggup khianati bapak dy sendiri iaitu king. malek ni ader adek nama dia jai iaitu adi putra. adek dia ni pon degil memang cam jimbek sebabkan duit sanggup berbunuhan dengan abang dia malek, dan buat dengan group nyer dragon pastu jadi hanjing si shark ni. disebabkan kuasa, nama, duit keluarga jadi taruhan nyaris mak si malek ni hamper mati tapi zizan iaitu abang long dil kengkononnya berjaya selamatkan dengan mempetaruhakn nyawa dia... ajib brother malek walaupon group dragon sanggup tolong malek dalam kesusahan.. nak tau lelebih tengok sendiri.. ahahaha!


part paling aku suka banyak.. tapi sebenarnya 89% adalah penuh dengan bahasa carutan.. aisemen.. aku telah terpengaruh dengan bahasa yang digunakan.. sungguh munchees!!! ahahah!


part paling kelakar mase zizan suka cakap macam ni dalam kerete dengan malik "cam sial lah luni ptuiihh!!" "tangan aku ni bukan untuk 2 orang tapi 2 lori.." haha!..

pastu ajib " jangan sampai wa kerat lu 18 baru lu tau erti penyesalan!" ..


part shark plak, " lu abang long ka, ayahanda ka ini kl wa yang pegang" ...

aoron aku suka ni jer, kasi wa mampus dulu baru wa diam!..

si adii putra tak abis-abis " meme ler..." hahaha!



sumpah aku tak pentipoo best giler! plus aoron aziz ngan adi putra cara dyorang cakap seyes gaya orang singapore rindu aku dengna cerita anak metropolitan.. badan doyrang pergh! smart giler maseh gaduh berentap! padat! ahahah!



.................................

p/s: kesabaran nak buat entry ni internet seyes mencabar keimanan di jiwa.. ahaha!

2 comments:

ïêmå å¢klê§ said...

amboi..
makan2 jerk..
terliuq tau...

iema dah tgk gak kl gengster,
zizan terbaek..hihi

kusiberjalan said...

kan? kan? zizan berlakon best giler...kelako huhuhu