...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Tuesday, December 13, 2011

we just turn into 21 not 51??!!! please lah don`t to gelojoh dalam memilih pasangan kita




hurm.. dikala assignment yang melambak-lambak tak putus-putus menghantui aku sampai memburu ke liang lahad ni memang menggerunkan.. tapi aku buat dunno je kan? buhahaha! camtulah bile dah gelabah tek.. ok bukan aku tak buat pape ok tapi aku sedang mengalami keletihan marathon memulu siapkan assignment... hurm nak update entry ombak lendu ngan percutian di terengganu bersama assignment yang melambak pun tak sempat menyempat dah... tu lah dunia semata-mata... haish.. *mengeluh...




ok.. sekarang adalah waktu rehat bersama kitkat.. cewah! ko ingat ni iklan tb 3 ke? ader hang tuah M nasir tu... hahah! kelas ko bedah... ok nak elak ngantok maka aku pon memondeh-mondeh lah dalam laman sesawang sosial yang ade... tak lain tak bukan facebook merupakan laman utama... nak men twitter terase banggang... sumpah aku buta it... aku tak tau nak gune twitter... ook silalah gelak dengan penuh kekejaman... hahahah!!!



sibuk jenjalan maka terberhenti kat satu page... damn! aku kenal! *kantoi aku stalker orang.. ahahaha! aku bukan nak kutuk or mungkin sebenarnyer memang dah terkutuk kan? aku kesianlah kat gurlz sorang ni.. oklah kire membe atas member.. selama ni aku dengo jer gossip tapi tak berapa pasti bile dah tengok sendiri..wow!!! giler despredo! 





aku sememangnyer bukan seorang penasihat yang baik tapi aku cakap ni pon saling mengingati diri sendiri yang selalu jer lalai dan alpa... ok bagi akulah kan terlalu cepat untuk punyer perasaan sayang ataupon jatuh hati jatuh cinta ker selain jatuh longkang dalam masa seminggu.. aku tak caya lah semua tu.. nak-nak bile kite suke kan orang tu cinta tak berbalas then after a few days u starting fallen in love again with other guys??? owwhh man...! it look really to desperate! why? are u really need someone become your lover? chill girlfriend.... we have long journey to go through ok.. we just turn into 21 not 51??!!! please lah don`t too gelojoh dalam memilih pasangan kita.. kelak kite yang merana kalau silap menyusun langkah...






lagi kesian when your friends, bestfriend or someone close with you know something bad about the one you love or like and told you to beware, but you didn`t ignore their advice at all... OOWWMMMJAAAYY!!! you rather believe the sweet talker Casanova that you meet and know only a week than your friend that have stay with you so many years???  oh god! ya Allah.. i really don't know what to say... after a week u crush on him and declare as a couple you know that he has cheated behind you cause got another girlfriend, you still want to believe him and say something bad about his girlfriend that turn ex-girlfriend because of you in public... owh! shameful on you! *persetankan grammar error ok




malu lah sista...aku kesian tengok ko kekadang dalam kebodohan... percayalah hubungan atas dasar penipuan dan terlalu desperate tu takkan kemana punye.. nak-nak bile ko buruk-buruk kan orang yang terbersalah tak tau pape kat public macam facebook itu bukanlah tindakan yang betul dan matang... tak perlu kot nak hebah satu dunia... memalukan jer... simpan aib orang Allah akan simpan aib kite... kalau citer yang disebarkan tak betol maka terjadinyer fitnah.. maka penjanaan dosa terus berlaku tanpa henti... haish... payah dunia sekarang ni....



ok motif aku terbuat entry pasal ko? terasa aku pulak yang bodoh... ok ape yang aku tau... dalam mencari jodoh ni tak perlu lah kita terlalu gelojoh dan percaya kepada orang baru kite kenal 100%... kita tak tau lagi masa depan macamana.. kita merancanag tapi yang diATAS tu lagi Maha Berkuasa... pape jer boleh terjadi... what goes around comes around... dalam hal ni aku rase kedua-dua pihak bersalah... si puan yang despredo bermen mata dengan kasanova, si kasanova buaya darat pulak bagi respon.. maka mangsa kekasih yang tak dianggap menjadi mangsa dan tragedi... sunggu tragedi disember... ahhahaha!

3 comments:

Ika Nuratikah said...

sabar je la mek..nnti klau dye jd mcm tu, tgk r dye nk mintak tlong kt sape..nk mintak tlong kt kwn dye yg da advice tp dye ignore je? ish3..xmalu ke...hahaha

c'dila said...

agree 100%.. tak paham macam mana seseorang yang baru lepas 'putus cinta' bleyh crush dengan org len in a week. terpikir apalah nilai cinta sebenarnya pada mereka... maybe suka2 je kowt.. kesian..

kusiberjalan said...

kusiberjalan said...
ika : tau ngape nak wat camne dia lagi percaya kan orang yang baru dikenali dari kengkawannyer sendiri.. dah besar boleh fikir...



c'dila : terpulang lah pada dia camne di nak hidup c'dila.. kite pon bukan leh wat paper... hurm...