...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Tuesday, February 21, 2012

today you are hot stuff but tomorrow you just a dirty sandwich




tanpa menyedari hari demi hari aku meniti ke alam dewasa dengan sungguh pantas dan laju nyer. tak sempat nak toleh kiri kanan. ape yang aku perasaan sifat amarah ku dah semakin berkurangan. itu aku ske. --" oh damm! kenapa lagak seperti sasterawan negara ni cis!  cap ayam sungguh haha!



hari ni hari kedua pergi kelas.. memang ohsem! --ll jadual padat dan kental tanpa sebarang gab mau pon rehat. terbaik dari ladang rusa! plihan ko kan eza rasakan lah sepanjang 1 sem ni. seperti sem lepas memang berlari berkejaran berirama lah nak kejo dari satu kelas ke satu kelas yang lain. nasib baik kebanyakkan dalam satu fakulti yang sama kecuali subject calculus dan accaunt. cap ayam betol.


namun begitu itu bukan lah isu hangat yang sedang bermain difikiran aku ok. as ramdomly ni just my opinion lah dengan apa yang sedang bermain di hadapan mata aku setiap hari. aku tak tau kenapa aku cukup menyampah mungkin meluat atau mungkin amat menggelikan melihat couple di era maju masa kini. sorry to say lah. bukan aku tak suke bercouple ke apa, ye aku juga pernah bercouple kerana couple jugalah aku  belajar merasa erti kekecewaan yang amat gampang sangat. oh damn! aku mencarut??! maaf saya. --"



aku bercakap juga untuk mengingatkan diri sendiri agar tidak melakukan sedemikian rupanya. baik. menyebut tentang couple kan? aku bukan nak kate cemburu tapi secara logika nyer kemesraan yang di tonjolkan oleh kenkorang sebenarnyer bermotifkan apa? hello dalam campus pon nak bermesra sampai 18sxx ke? hormatlah sikit public. malu dengan orang kalau tak malu dengan masyarakat pon at least simpan sikit malu tu dengan Allah. even couple non-muslim tak buat macam tu aku tengok. 



ni ade yang kau tengok mule-mule normal jer couple tu bile dah nak selisih bahu jer secara automatik kegedikkan berjimba-jimba terus berlaku.. oh damm? nak tayang bahawa itu boyfie korunk keR? ohsemnyer!! --" *its lame ok. setakat dapat boyfie hansam hotw tak perlu kot nak berbangge kan.. belom tentu korunk kahwen lagi.. oopppss!! ahah  ...dia boleh jadi imam korang ker? ptff... pasangan suami isteri pon tak buat macam tu.. WTH...





yang bertukar-tukar pasangan tu toksah lah nak di gosip kan.. ibarat kalau jumpa kedai jual air semua air nak dirasanya. huh. bagi kat laman-laman sosial yang glamorous, famous, popular lagi hotwz lagilah. kalau boleh setiap sesaat nak up status baby sayang mucuk lah sampai jem traffic news feed aku. yang tak boleh blahnya setiap apa korunk buat semua nak kene bagitau kat situ ker walhal korng boleh bermesej or pom je kot?  naik jelak aku tengok, even aku dah unsubcribe sekalipon takdelah kejam sangat nak block kan? holah kawan aku jugak. --" sekali sekala tu oklah nampak lah macam sweet ke apa tapi kalau dah sehari duaempatpuluhribu post memang menyebalkan lah kan? cap ayam betol.




paling ohsem mule-mule sayang-sayang busuk-busuk bahcin-bahcin bile ngah bahagia, sekali gaduh hambek ko caca marba maki hamun mencarut mengkeji segala kekejian semua terhambur keluar tersembur-sembur caplocks lagi setiap hurufnya. sampai ke stratus relation semua berubah. nanti baik ubah lagi bile gaduh ubah lagi baik ubah balik sampai ke bile? oh semak betol! macam kahwen cerai, talak satu then abes edah rujuk kahwen lagi, cerai talak 2, 3 oh damn? what the purpose is? ppttfff.......




ok enough! korang tentu akan cakap aku ni macam jaga tepi kain orang kan. but the truth is, drama such this make me sick ok. i just want to be out spoken. throw what i feel deep inside my heart. by the way, it make me remind myself do not being such one of them. its ok if you want be someone lover or couple but please lah no need to show off ok. it realy annoying.. daa.. look like only you got couple others don`t have. remember this thing maybe " today you are hot stuff but tomorrow you just a dirty sandwich."  --" 




dan ingatlah kalau anda bercouple diakhiri dengan sebuah perkhawinan tu baguslah tak mengapa tapi jika diakhiri dengan air mata kekecewaan macam mana? tak ke malunya diri sendiri tu? hurm...




p/s: aku cakap secara randomly tiada berkaitan dengan sesiapa... namun jika ada yang tersyentap sehingga tercabut jantung tu ampun dan maaf aku mohon.








No comments: