...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Thursday, March 08, 2012

cendul ada, rujak adak, yea p c ada, pisang goreng ada, semua ada, mau apa?

selamat hari jumaat kepada semua warga masyarakat bumi.. penghulu segala hari, di pagi yang indah, dengan kicauan burung-burung, angin bayu bertiupan dicuaca yang indah lagi cerah tanpa setitik hujan.. errkk.. --" what the heck? PAGI YANG INDAH??!!!  hello eza? matahari dah tercacak atas kepala dah nak dekat pukul satu dimana warga-watga adam menyebuk berdandan berwangian nak pergi solat jumaat dah ni.. 




walaupon sedemikian rupenyer bukan lah beerti aku baru bangun ok. hari ni dengan semangat yang penuh berkobar-kobar dari jiwa dan raga ingat nak menelek-nelek kotlah ada bende yang menarik dekat note BCM 3000 a.k.a biochemistry namun hal itu hanya mampu berlaku untuk 1 jam sahaja.. lepas tu mule lah kepala hotak aku menarawang kepada menatang-natang lain yang lebih menarik. haish! godaan syaiton nirojim selalu lah berjaya meruntuh tembok kekentalan iman aku ni.. --ll**



namun seperti biasa itu bukanlah isu utamanya, sedang aku dalam kelalaian kesesatan terbang dari nota biochem tetiba aja teringat kisah aku makan cendol ngan ros bersama pika. hahaha! hari rabu iaitu semalam  dan semalamnyer dengan penuh keseronokkan seperti biasa menurut segala nafsu haloba selepas aje akaun dan sesudah dihantui soalan pop quiz subject tersebut kami terus memecut mencari kedai cendol dekat ngan round about uniten. kalau hari tu lepas balik kenduri mampu melihat jer dari jauh hah kali ni pika bawa kiteorang pergi betol-betol punye. 




punye lah jakun baru aku tau uniten dekat jer ngan upm serdang ceyt. its lame eza.. dan bertambah bataknyer baru aku ta sebelah fakulti kiteorang adalah pusat equine iaitu penempatan kuda.. alahai eza memang ko katak bawah gelas betol. so phathetic. sesampai jer kat kedai deret-deret tu mata memang dah berbuihlah tengok makan yang melambak-lamabak mule lah ade kuasa tamak dalam diri ni kan.. haish! so tanpa menunggu terus duduk kat meja mamak tu. then mamak tu pon serve,



mamak : adik mau makan apa?

kami : sini apa ada?

mamak : sini semua ada, cendul ada, rujak adak, yea p c ada, pisang goreng ada, semua ada, mau apa?

kami : huh? yea p c?

mamak : mau yea p c ka adik?

kami : terkedu seketika.. berbisik* weh yeap p c tu menatang hape? entah ler.. kite datang nak makan cendolkan cendol jer k.. cendol..

pika : cendol satu, tambah jagung ngan pulut yer..

aku : saya pon pulut, jagung, candol satu.. --*aku pon tak tau kenapa boleh terikut slang diorang sekali.. sebal ok..

mamak : ini sorang lagi mau apa?

ros : ABC satu.. cendol tak mau.

mamak : wokeh cendol pulut ada itu jagung satu, ini pun satu, yea p c satu, rujak mau?

kami : oooww!! yea p c = ABC... --" susah betol nak mencerna.. hahaha! rujak tak mau cendol, yea p c jer mau.. ok?

mamak : ok..


hahaha! lepas je mamak tu blah terus kiteorang gelak penuh kesopanan bagi memastikan tiada sesiapa yang berkecil hati. baru tau yea p c tu ABC rupenyer. punyerlah gelabah tek memikirkannyer.. hahaha! lantas terus tringat video you tube pasal no pork here. sungguh terase keji sebentar. habes makan sauk nasi kerabu satu pastu balik. yeay! save bajet haritu makan RM 6 aje. selamat.. bahagia.. penjimatan berlaku.





cendol sedap dan murah.. minum tengah panas memang sedap!





yea p c ros huhuhu! tengok ros buang cendol dia kat bawah..






goreng pisang ada, jemput-jemput ada, cendawan goreng pon ada.. rm3 sedap kongsi kongsi lagi sedap.. 





 pika interframe tangan jer.. haha






hangphone murah kabur pulak. dah dapat cendol terus diam ahhaha








balik tak sempat nak membuta sebab mengenangkan tanggungjawab terhadap kesenian terhadap anatomi. maka bersengkang mata mennyiapkan muscle ngan bone bahagian fore limb atau lebih femesnyer bahagian kaki depan kambing yang kiteorang dah port-mortem haritu. sepanjang menyiapkan kepala hotak yang bergeliga boleh pulak membayangkan lamb chop yang sedap bersama sup tulang cicah ngan roti ade sambal kicap sikit. pergh! memang mengiurkan! lantas terus kelaparan semula. oh! ohsem sangat bile mempunyai perasaan kelaparan tahap impak maksima. sememangnyer aku tidak serik dengan makanan yang mampu membuatkan lemak-lemak bergelimpangan disegenap tubuh. cis!


tadaa.... hasil usaha budak-budak tadika.. --"

 fore limb/ front leg of goat's muscle







 fore limb/ front leg of goat's bone










selesai.. tak boleh blah drawing block boboi boy hahaha!





p/s: aku tak tau kenapa sejak menjak 2 r menjak ni aku rase lain macam jer.. --" per yang mengacau ketengan jiwa ni.. cis!

3 comments:

.feyra khamsah. said...

warhhh !
ada peningkatan laa lukisan kakzora since kelas anatomi dr cheng dulu ! XD

kakzoraaaaa,blik kt upm serdang sme sepesen mcm kt btulu tak ?
lecture sana ajar best2 x ? hihiiii

kusiberjalan said...

hurm peningkatanlah sangat... ahahah! susah dan seksa kene lukis kat drawing block bukan A4 paper...



bilik --" langsung tak same.. kolej yang macam ade no. 12-16 sempit giler and tak best langsung, tapi lau yang pakai nama cam ktp, kossas, kpz sebijik macam bintulu, engineering nyer bilik means block dyorang ok lah, vet, perubatan dapat macam apartmen. lagi best..

muezz@blaz said...

hahaha macam ape la seyh.... dari awal aku gelak smpai abes