...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Saturday, April 28, 2012

i ada masa depan nak kene kejo dan berlari. tau?!



aku bukan nak cerita pasal bersih ker perhimpunan ker, azri kene hentam ker. hal ini kerana UPM telah melarang mahasiswa dan mahasiswanyer dari terlibat dari sebarang aktiviti politik yang boleh memudaratkan kami semua. maka aku memang tak hingin nak amek tau dan menyemakkan lagi kepala hotak aku yang dah sarat ini...




saat-saat kita sedang dalam keserabutan kesempitan tulah dia selalu menjelma nak menduga kekuatan diri ni. nak tengok aku ni boleh handle ke tidak situasi macam ni. dah lama aku tak merasakan kesedihan ni. cukup lah beberapa bulan yang lepas. aku dah hamper boleh menerimanya. *oh ada kah ini disebabkan pengaliran hormon yang tidak menentu.. mentang-mentang aku ngah study bab endocrine system time ni lah nak bercerita tentang hormon ye dok.. buahahha! makin lama aku ngadap hormon ni semata-mata nak tanam dalam-dalam kepala hotak ni bagi nak merembeskan semula kat paper anatomy esok makin bercelaru hormon dalam badan aku ni.. ==" tahiz lembu ok.





namun cerita sebenarnyer ialah bile sesuatu yang dah menjadi sejarah muncul kembali membuatkan hati ni terase sakitnyer! ==" mak jemah tak suke tau perasaan menyebalkan kan ni. menyemakkan jiwa dan raga i je tau. mak jemah ada banyak lagi bende yang penting nak buat ok. i ada masa depan nak kene kejo dan berlari. tau? tau? haishh!!! menci tau! menci gitu!!! 




meh i nak kasi nasihat sikit pada yang diluar sana. eherm.. eherm.. kepada jejakez-jejakez jejanz-jejanz diluar sana yang selalu mengeciwakan jiwa dan raga para gadis-gadis hentikanlah perbuatan tu ok. bukan setakat jejakez-jejakez jejanz-jejanz jer para gadis pon sama. kang i lebih kan kaum i kene hentam balik kan.. ahakz! kite semua serupa saja ok. auw!



1. andai kamu dah tinggalkan pasanganmu itu pada sesuatu waktu dahulu dan kemudiannye kamu dikeciwakan oleh pasangan baru mu itu, jangan sesekali kembali kepada ex-lover yang dulu pernah kamu tinggalkan dengan segunung harapan palsu semata-mata untuk menjadi kan dia tempat bersuke ria semata-mata bagi merawat kedukaan mu itu. itu adalah suatu perbuataan yang amat tidak boleh dimaafkan ok?



2. kemudian jangan berikan harapan palsu yang baru, dengan kata-kata manis setelah kamu makan manisan yang banyak. itu membuatkan hati ex-lover kamu kembali mengharapakan harapan palsu itu menjadi kenyataan.



3. yang si ex-lover ni pulak kene beringat yang kau dahulu kala telah di dump kan dengan segunung harapan palsu so silalah beringat harapan palsu dan kata manis itu mungkin akan berulang lagi. tak mustahil kan?



4. paling penting! jangan lah sesuka hati bagi hati yang dah rapuh dan retak tu kepada sesiapa yang belom mampu nak menjaga dengan seeloknya sebab takut nanti akan berderai terus tak mampu nak bercantum semula



5. kalau ko rase orang tu macam nak memenkan ko tak payahlah nak dok terhegehkan dia lagi berlambak lagi manusia kat luo sana yang lebih layak untuk ko. dan tak matilah kalau hidup single mingle ni ok?



6. last but no least cewah! tak yah nak serah kan sangat kesetiaan tu pada orang belom tentu menjadi pasangan kehidupan kengkorang



gulp! gulp! minum air jap! letih berceramah tazkirah ni ahahaha! ==" nah aku nak bagi korang layan lagu ni kejap.. pasal menatam ni lah aku boleh terparking dan melalaikan perasaan aku kejap. deym betol! 










p/s: hidup macam domino.. satu ko tolak sebeban kembali semula kepada ko. so remember! tanam dalam-dalam sikit jangan memainkan perasaan orang nanti perasaan ko jugak diinjak-injak semula. randomly ok. 









4 comments:

Putera Aiskrim said...

...apakah ini semua haru berlaku??? (ternyanyi lagu plak) hahaha ape eza meng kerepek neh???

Putera Aiskrim said...

...apakah ini semua harus berlaku??? (ternyanyi plak) ahahha
ape eza meng'kerepek neh???

iema ackles said...

bila tengah bahagia biasalah manusia suka dengan janji manis samada yang memberi ataupun yang menerima 2sendiri...

eza rindu ima erk..
hikhik...

kusiberjalan said...

putra eskrem : entah eza pon tak tau lah zool mungkin sebab banyak sgt makan kerepek kot ahahha


cik eima : pastu janji manis tu terus jadi pa kan selalunyer ahhaha! opkoslah windu..cewah! eheheheh yelah kte kan selalu men tegur2 dialam maya cewah! ehehhe