...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Thursday, April 19, 2012

jangan sekadar berani berbicara melalui taipan keyboard tapi tak berani nak bersuare bertentang mata




hellop peeps! yaw! what's up! what's up! what's up abah mu.. ==" dah macam orang buat tabiat jer. ahahaha! ok lagi 2 minggu aku bakal bergelimpangan dengan segala test yang menyebalkan jiwa dan raga. disaat ini juga aku dah mengalami kekacau jiwa yang amat drastik! deym yu..


namun berdiri nya saya disini bukan untuk melakukan sebarang demostrasi yang berkaitan pemansuhan ptptn mahupon berkhemah seperti di dataran merdeka ok. tapi mai sini nak habaq sat, cheq nak ajak bergosip sakan di pagi jumaat yang mulia ni. hamboi! kelas ko kiah nak bergosip tak takut nak kene panah petir ker? 



tak delah hari ni aku nak buat amal jariah sikit mengongsi sesuatu yang terbuku dalam jiwa ni cewah! hahaha. kekadang aku terpikir kenapa eak orang suke bercakap tentang orang lain dalam erti kata auw! kepochi lah u ni.. uuuu.. =="ye aku akui kengkadang aku terbabas juga termasuk dalam golongan sedemikian upenyer. nak menyesal pon dah terlanjurkan. argh! pastu mula lah rasa kekesalan menular dalam jiwa dan raga ni. haha! 



tapi yang masalahnye kat sini nak bercakap tentang orang lain tu macam orang tu kenal rapat kamcing melekat jer ngan kita sampai hal dalam luo kain pon nak bergosip. auw! ini sudah mencapai batasan sempadan namannye. as randomly lah kan aku cakap ni.



kelakar pon ada gak bila aku tengok. kalau betol niat kite nak tegur orang tu tak perlu rasanyer nak up status fasebooking ker twitter bagai cakap jer lah direct kat orang tu. jangan sekadar berani berbicara melalui taipan keyboard tapi tak berani nak bersuare bertentang mata. ok kalau malu ke takut teknologi canggeh ade jer mesej boleh, email boleh, nak advancded sikit bbm pon boleh kan hahah!  secara privacy orang kate tak perlu lah nak menjaja kat public. tak elok toh. tak mo.. tak mo.. tak moo... e`erm...!!! 

rasenyer cam sama pulak initipati cerita ni ngan entry zaman dahulu kala ni cume perbezaan nyer kali ni jantina pula.. ahahah! btw whateva it is please before talking about someone else better look in front of the mirror look yourself first, are you good enough to talking about the others? or may be not. yaw! 








p/s: akhir menemui juga punca yang menyebabkan jiwa gelisah resah sangat. deym yu. 





No comments: