...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Thursday, May 24, 2012

mak jangan lupe!!! balik sini semula toh.. eza tunggu mak..

aku dah cukup bahagia segala kerja sekolah aku satu persatu semakin susut dari pemandangan mata yang menyemak ni. hanya tinggal assignment account yang maseh tak mahu berpisah dengan aku. mungkin badi keluarga kot. muehehe! ok enough! bercuti sakan minggu lepas. nanti aku free aku up sikit percutian express aku di kuala terangganu hari tu. 



baru minggu lepas aku balik rumah hanya untuk melepaskan rindu terhadap bonda tercinta hanya untuk 3 hari 2 malam bagaikan percutian jer gamaknye. namun itu belom cukup untuk merembeskan kepuasan yang ade. 2 bulan tak tatap wajahnyer cukup membuatkan rindu ini menebal, sekarang beliau nak terbang jauh meninggalkan aku demi menemui Ilahi dan memperdekatkan dirinyer dengan Allah s.w.t yang Maha Besar lagi Maha pemurah dan Maha segala-galanyer.





mak nak pergi hanya 2 minggu kelihatan seperti hanya suatu tempoh yang pendek namun bagiku tempoh itu seperti panjang dan lambat untuk berlalu, perginyer bukan hanya jarak semeter dua tapi beribu kilo meternyer merentasi awan-awan gebu dilangit.. kali ni mak pergi waktu aku time study week. waktu selalu aku mendapat kekuatan untuk marathon segala subject dirumah dengan mengadap mukenyer dipagi hari. sebab bile pandang wajahnyer yang redup aku kembali semangat mengingatkan segala kepayahannye demi aku pergi sejauh ini...




be strong girl!!! pepagi jer tadi dapat call dari mak. sayu bile aku mengingati kemabli perbualan kami...


lepas berbual bende remeh temeh hanya sekadar pembuka bicara cewah!


eza: mak ingat toh!!! jangan lupe!!! balik sini semula... eza tunggu mak.. TTnTT

pn. elis: yer mak balik... eza doakanlah mak balik sini dengan selamat... dah mak nak gerak ni p airpot ni...




...sunyi untuk seketika... maseng-maseng menahan ego dari hujan turun dengan lebat...


pn. elis: dah jage diri, solat jangan lupe yer eza..

eza: baik mak.. lebiu mak!!! ..soobb..soobbb.. TTnTT


pn. elis lebiu u too.. 




ya Allah!!! after end up the call my tear were out too fast!!! deym! i hate feeling like that u know! only Allah know how much i miss my mom. i wish my mom and my big brother will be safe at there. i believe in Allah, He will taking good care both of them...



really love this picture... yaw! nice shoot!


sesungguhnyer.. aku bermohon dan merayu kepada Allah yang Maha Esa Maha Segala-galanye, semoga mak ngan abang aku selamat pergi dan selamat pulang dari tanah suci mekah. semoga Allah mempermudahkan segala urusan mereka disana...

sekali lagi aku bermohon dan merayu kepadaMu ya Allah ya Tuhan ku, yang Maha pemurah lagi Maha penyayang panjangkanlah tempoh pinjaman nikmat kau berikan iaitu mereka yang kami sayang kepada kami lebih lama.. sesungguhnyer kenikmatan itu maseh belum puas kami merasakannye bersama-sama.. amin.. mabulkan lah doa hambu mu yang hina ini ya Allah.. amin..




penungguan penuh harapan.. moga mereka ini yang akmi sayang akakn balik!!! kene balik tengok baby akak erin nanti muehehe!





p/s: dari tadi aku tak dapat nak menahan kesedihan ini. ya Allah kuatkan lah semangat hambaMu ini untuk menempuhi peperiksaan akhir sem ini.. TTnTT








4 comments:

.feyra khamsah. said...

cun gamba grsduation tuuu ! :D
Amiiiinnn ..
mudah2an mak n ur brother slamat pulang nnt :)

kusiberjalan said...

amin tingkat!!! keje apa sekang ni? lama tak dengo cite muehehehe

.feyra khamsah. said...

keje klinik vet, tapiiiiii nak berhenti dah !
muahahahahah ~ sengal kan ?
yerlaa orang tu busyyy study XD

kusiberjalan said...

hurm busy lah sangat nak mennages ni sem 2.. paper calculus cam tahikz!!!