...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Thursday, July 05, 2012

do i care with everything? hell no yaw!



hellyaw! morning peeps.. whats up..whats up budy.. long time ni see yaw.. *haku ni dah kenapa? buang tabiat??? talking like a nigar.. euuwww~ hacium! hacium! uhuk..uhuk.. *kengkonon batuk-batuk... sungguh lama blog aku tersadai. macam tersadai kat sebuah pulau lantas tumbuh semak samun belukar semua. jangan kate rimau sembunyi lipan pacat bersepah ni lau diharungi. hahaha!



al maklumlah bulan-bulan sebelom ni aku terlalu busy memberikan commitment yang penuh efisien terhadap tugasku sebagai seorag pelajar yang berdedikasi dan bukan penentang pembubaran ptptn. muehehe! sumpah aku tak pentipoo sem dua ni aku rase macam wadeheck hell pikachu segala pokemon. sungguh pon banyak subject dapat dikecualikan namun subject yang ditarik sem ni macam hell giler. aku pon tak tau kenapa. ade yang berpunca dari subject tu sendiri macam calculus. punye 6 tahun ditinggalkan even diploma dulu pon tak belajo sekali belajo balik aku rasa macam siamang dok dalam hutan cube belajo cakap melayu makan sambal belacan ko tau.. muehehe! ok sebenarnyer pokok pangkal adalah diri sendiri yang pemalas tahap infinity.. *sambil menunduk memandang ke lantai.. ahaha! T(==')L weewooo~





semalam aku ade lah ronda-ronda jap kat laman-laman sosial yang ade. agak lama juga tak bereakrasi kat laman blogger ni. humang aih, berpeluh jari jemari menscroll setiap entry yang menarik. sumpah aku windu saat itu. until aku terparking kat satu entry menarik ni. bile aku baca dalami segala isi yang tersurat mau tersirat tetibe aku teringat bende-benda yang berlaku kat sekeliling aku. haha! aku rase entry sebelom ni pon ade gak kaitannyer.



yelah aku tengok sekarang ni orang kalau bercinta bukan main sakan beriye-iyer sekali akhirnyer hurm nan haddooo... hahaha! aku cakap ni bukan as randomly lah sambil mengingatkan diri sendiri agar tidak melakukan kesilapan yang sama. orang kate sesamalah kite menasihati diri sendiri kan. haha!



kalau mase mule-mule usha kemahen lagi jah oit baru seminggu kenal dah bermimpi nak kahwen-kahwen bagai, pastu bile dah declare up status yang jiwang kamahen tahap dewa, lau tengok tu jangan kate berbunge dengan pc, screen dekstop ni semua terkeluar segala bunga yang ade, berbunge jer mate tengok haha... tapi bila sesuatu hubungan tu dilanda ombak segala ribut dan taufan huiiitt! terus tukar segala status yang ade.. bak kate kawan aku 



"baru gaduh dengan boyfie dekat FB dah tuko status "single" tak pon tenggelam terus status tu. aku tengok orang yang gaduh dengan mak bapak diorang, tak pernah pun tukar status "anak yatim"...



kan? kan? kan? shentapz mak jemah uollz.. haha! lagi kelakar bile seseorang tu menghadapi masalah dalam hubungan mereka sendiri dan cube membabitkan pihak lain untuk meletakkan keselahan itu kepada orang lain semata-mata untuk menutup kesalahan sendiri or mungkin tak boleh terima hakikat hubungan anda sememangnyer telah mengalami masalah. paling tak menahan bile membabitkan serangan makian yang bertubi-tubi tanpa rasa serba salah dan bahan bukti yang kukuh terhadap pihak yang lain yang tak bersalah pon. haha! seriously that is immature way peeps... lagi kelakar cubaan sistem pesanan ringkas atau lebih famous nyer SMS rekaan yang dicipta sendiri kemudian pepura tersalah hantar untuk membangkitkan nafsu amarah mahupon cemburu dari pihak tersebut? hello that's old school tacticlah... so lame beb... haha



at last??? macam mana dengan hubungan tersebut? terus terkubur? tertanam tanpa batu nisan? bagaimana dengan janji-janji manis mu itu? telah berkulat bercendawan penuh dengan bakteria? muehehehe! 




aku pon bukan lah pakar cinta sangat sebab aku juga pernah mengalami masalah hubungan yang tak kekal lama ni. denggan pengalaman yang pernah aku alami nilah aku belajo berdiri dengan kaki sendriri dan menjadi kuat macam sekarang. semua atas berkat dorongan keluarga dan kengkawan yang bergune dalam hidup kite. at least aku takdelah mase bercinta terus lupe member kan sebab antara member dengan pasangan kite, kite lebih lama mengenali membe kite dari pasangan kite. jangan lah jadi orang yang lupe daratan bile bertemu dengan cinta anda. kerana cinta yang ade tu belom tentung akan menjanji kan sesuatu yang pasti melain kan dia benar-binar ikhlas dan berniat untuk mengikat kita dengan ikatan yang sah dan halal yang diredhai Allah.. 




with smile on my face and say "do i care with everything? hell no yaw!" ahakz~
feeling like a blondie just flip and wave.. move on babe... -~(++ )~- weewoo~


p/s: aku berdoa moga Allah memberi petunjuk dalam apa segala aku lakukan agar tidak tersasar dari landasan yang sepatutnyer.. amin...

No comments: