...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Wednesday, July 11, 2012

merasa hidup sebagai gades 22 tahun



wah! dah 3 hari aku merasa hidup sebagai gades 22 tahun. auw! gades ker? muehehe! opkos saya telah pon menginjak ke alam kedewasaan pada 8 july 2012 bersamaan hari ahad kemaren. weewoo~ -~(^^,)~- yaw! let's go have a wild party here.. embah mu wild party.. astaghfirullahalazim... 




tepat jam 12 tengah malam ok tengah malam yer bukan tengah hari dapat call dari pelangi. terharu sehingga menitiskan air mate kengkononnyer sebab dia nyanyi kan lagu beday tu tok aku. (TTvTT) paling chambestnyer kali ni beday aku bukan disambut di rumah, di kolej mahupon sekolah atau pon di kilang dan di tempat kerja.. secara kebetulan nye hari tu aku telah pergi ke kuala terengganu kengkonon nak pergi kotip couzen kesayangan balik johor namun kerana semangat tanggang tegar hanya harte benda segala yang aje dapat diangkut balik ke johor sementara beliau kene siapkan jilid testis nye oopps my bad tersilap thesisnya.




namun bukan itu menjadikan cerita nyer mase pelangi wish aku baru jer pas jenjalan menghabeskan duit omak den kat paso ala-ala cam mini downtown kat ganu tu, then kite orang menuju kat water front tempat yang ade pokok ala-ala macam kat ice city tu warne-warni mak jemah tengok uollz bergermelapan. turun je kete omak den lantas wish kat aku. ololooloooo... sooo shuuuuweeettt!!! otomatik aku terus peluk mak. sebab terharu sesangat mase tu. patot lah omak then membenarkan aku mendapat kan sepatu lelong RM10 tu tanpa persoalan yang banyak muehehe.. lebiu lah puan elis.



keesokkan harinyer couzen kesayangan aku iaitu cik pidah kite ni nak pergi jumpe SV kesayangan beliau untuk settle kan masalah thesis. tanpa disangka terjumpa seorang kawan lama disitu. bagi aku hadiah paling mahal di hari lahir aku ialah bile kite dapat melakukan sesuatu yang baik demi perubahan yang positif dalam hidup. kami saling bersalaman dan bermaafan. aku amat terharu, aku pon letih nak berada dalam situasi yang dingin antara sesama saudara islam kan. sampai bile kite nak hidup dalam keadaan sedemikian cewah.. huhu.... aku mengharapkan itu adalah kemaafan yang ikhlas antara satu sama lain..... (^^,)Y







tiada kaitan pon muehehe


p/s: aku mengharap penghijrahan ak ke arah yang lebih baik diberkati Allah dan istiqamah sentiasa amin....


3 comments:

muezz@blaz said...

like!!!
spe pelangi tu? hehehe

.feyra khamsah. said...

moga pjg umor n mura rzki slalooo :) hepi belated bufdaaaayyy ..

*bulan 9 ni nt kte jd junior akak taw,insyaAllah :)

kusiberjalan said...

muezz : hambuih kaw laju jer bile sebut tang pelangi ea.. misterious... kene cari sendiri mueheheh


feyra : huray!!! congrate tingkat.. boleh lah kite bersua muke kembali.. huhuh