...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Tuesday, December 18, 2012

excuse me, sorry... buuurrrpppp! is a normal behavior for human

vaaauuuw~ long time no see aaa~.... hahahah! lama betei aku tinggal kan tempat ni.. sungguh... aku tak pentipoo.. disebabkan urusan dunia yang tak habes-habes segalanya menghadkan perancangan yang terjadi.. 



hokeh hari ni perlbagai ragam manusia harus aku hadapi. dari pelbaga rangkaian umuq aku jumpe dan sebagainya. bangun dipagi hari dimulakan dengan alhamdulillah dan senyuman kerana di maseh diberi peluang untuk hidup sekalian kalinya memperbaiki segala kekurangan yang ade.




namun hari ni sekali lagi bahu kiri ku dibebani dosa kering dan basah waiman sengaja mahupon tidak sengaja. tak terlarat rase nya nak menanggung tu. dosa yang dilakukan bukan sekadar membunuh nyamok malah lebih berat rasanya. even kite sebagai seorang muslim sejati tahu mengumpat itu lebih teruk dari membunuh kan. namun itulah makanan harian yang kadangkala kita tidak sangka terjebak dengannya. sebagai contohnya kehidupan aku pada hari  ni.




pagi tadi memang semangat waja aku pergi kelas last anatomy. sungguh semangat nak mengumpui ilmu last-last kopek sebelom final ni. namun apa kan daya niat yang suci murni tu selalu ditempuhi dengan pelbagai dugaan dan ujian. disebabkan lecturer last maka segala slide yang disampaikan Dr. subject anatomy ni mengalahkan speed racing car kat litar sepang. even moto GP pon tak mampu nak mengejarnye.





dengan penuh ketekunan aku menuntut ilmu didalam suasana kelas yang sunyi sepi hanya didengari bebelan Dr. anatomy mengenai system urinary atau dalam bahasa canggehnya, sistem hampa semua nak kencing lah, tetibe telah berlaku satu insiden yang tidak diingini. namun tidak seseram dan sekejap student UPM yang dilanggar sehingga meragutkan nyawa tu.





aku telah mengeluarkan satu bunyian bagaikan dinosourus kenyang melahap habuannya. yer! omak den, kakak, mahcik, nenek jiran tangga sebelah selalu menegur aku tentang pangai buruk aku ni. namun bukan aku sengaja melakukanya. yes! i admit it! the bad sound is came from me very loudly... it so embarrassing me hokeh...



enough! i really didn't mean it. i know it not look so nice for girl such as me. but i DO have close my mouth very tightly until i put my hand on my mouth to cover the "buuurrrppp!" sound from me. but luck not on my side. because of me too hungry didn't have breakfast so all the "angin" in my tummy have came out rushy until  the "buuurrrppp!" sound also became sooooooo loudly when it came out from my mouth. 





so everyone staring on me. it was embarrassing me already. so i just put smile on my face but the truly i feel like headbangging... ppppffffttt~ tsk..tsk.. ~(TTTT~)... the dr just smile. to cover what happen i just said...


"excuse me, sorry... buuurrrpppp! is a normal behavior for human... ahakz~"

*deeyymmm! i feel like want to go out  from the class immediately!

then the DR answer... really stab my heart! 


"belching is only normal behavior for the cow"

*it means I = C.O.W 



everyone in the class laughing loudly on me. hokeh.. i accept it. just be patient... DR right... lalalalala~ but then after nutrition class i hanging out with anum, ros and kak ain. we go out for settle every bill. suddenly i got notification from the facebook... PING! 









wah~ what a nice picture... the tag was my name on it. ppfffttt! hokeh this is called a humiliation for me. i can accept what happen in the class but suddenly it continue on facebook in course group. the it had been seen by others coursemate and they do talk each other about this thing i really didn't interested with it. maybe for others it ok for making a joke such this kind of thing but for me making joke to someone like point out the likeness of animal it really a humiliation. enough for me. 




selama 22 tahun aku dihina dikecam menjadi budak gemok yang huduh sudah puas dhina disamakan dengan haiwan. so aku mengaku sensetivity aku akan meninggi bila orang bergurau menyamakan dengan binatang hokeh! cukup! aku merasakannya dulu... aku tak larat... so the moral of the story before any murder until death happen better watch out what you going to do. think before do something. not anyone can accept it. please be mature not immature person 




p/s: because of imbalance hormone, anyone screw up me will be given a reward. i so sorry... Z(^ ^'z)


1 comment:

Anonymous said...

there still people pray for u eza...

smile always eza..

:)

yesterday is history,tomorrow is mystery but today is a gift..