...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Thursday, March 07, 2013

...kenangan semalam...


oh! semalam ku terbenam di lubuk asmara ku, yang jauh ku kembara.... jauh perjalanan... jauh destinasi ku.... namun tidak kesampaian ke arah tujuan ku....



entahlah nape sejak menjak ni iollz gemor bebeno dengan lagu ni macam angau pulak. sejak mase kenduri kahwen abang jemah ritu ramai sangat kareoke lagu ni... tapi tu jelah mampu hafal... nggeee~


tahun ni memang tahun main kahwen-kahwen kot... sebab ramai betei yang kahwen pada tahun ni. ke aku jer yang tak sedar aku ni semakin tua dah... ahakz! ok nak dipendekkan cerita since blog ni dah berdebu sangat meh aku nak up sikit cerita yang tak berap hotw just untuk sharing is caring yer dak?... :b...




alkisahnya minggu lepaspada hari ahad ade dua jemputan kenduri kahwen satu umah katang course iollz yang mewah dengan abang dimana rasanya macam tiap tahun ade aje abang dia yang kahwen dia nye entah lah bile iollz pon tak tau. tapi sayang nya mak jemah tak dapat lah nak menglam kan diri ke kenduri kahwen umah beliau ini adalah kerana pada hari tersebut sepupu mak jemah pon nak kahwen juga. maklum lah couzen yang ade ni sekakang kera jer kene lah wajibul pergi kan. kang orang tak pergi kerja kahwen kita pulak nanti.. tak baik.. tak baik... namo cemtu yer jemah... ahakz!





pada asalnya mak jemah ni kene kutip ngan abang mak jemah dari UPM tapi sejak menjak buzy ni kan walaupon tak sebuzy lisa surihani mahupun pemimpin parti politik yang ade saje nak menyemak kan diri dalam kesibukan yang ade... *auw sarcastic sangat* (= =  ") maka terpaksalah mendapatkan ehsan dari rerakan gosip jemah yang ade....




dengan baik hati cik anum ni offer dia punyer bettle. auw! kelas jemah bettle tuuuu~ sungguhpon kelisa comel molek tapi terlalu banyak jasanya kepada beliau dan jugak kami sekalian... hikhik~ tak lupe pelangi pon turut ikut sekali. kengkonon nak bagi kenai dengan family lah ni.. puyiiih~ muntah hijau pulak jemah... alahai maaflah jemah ni cam jantan tak reti lah nak berlemah gemalai sangat... pangai pon memang kasaq lah...




ok namun bukan itu ceritanya. tibe pada hari ahad tu mak jemah, anum ngan ros kemahen lagi siap uollzzz~ nak berglammourous katenye.... lantas pergi UPM untuk menjemput jejaka sorang ni. punya lah hazabedah niat jiwa aku ni datang nak makan tengahari dan kek... siap awai ni kemahen tapi kerana mulut yang masin ni macam termakbul pulak memang datang untuk makan tengahari dan kek pantin yang sedap tu hahahaa!




teruk dapat couzen macam aku ni. tapi bukan disengajakan. sewaktu dalam perjalanan kami ke FRIM kepong banyak dugaan yang melanda. hampir beberapa kali kami ingin terbabas sebenarnya semua gara-gara kecuaian pemandu kereta yang mahai dia ingat nyawa manusia ni buleh beli dekat pasar malam sekilo tigehingget. so kalau melayang kat atas jalan pon tak pa... hah! tu namanya pemikiran yang terlalu bijak tau! mak jemah memang emosi gile lah mase tu. naseb sempat makan roti sejempot milo setegok dua kalau dalam lapar dah terbako jugak jalan raya tu... ahakz!




akhirnya tepat entah pukul berapa tapi waktu pengantin nak berarak kedalam dewan kami pon sampai. kerana napsu lapar yang menguasai juwa lantas membontoti pantin ikut sekali duduk dekat meja vvip. tibe waktu pengantin makan belom sempat pengantin menjamah mak jemah dah sepinggan nak tambah lagi dah... muehehehe~



maaflah yer kerana buruk perangai yang lapar tahap kemaruk tu memang tak dapat dah menyembunyikan keayuan yang ade even depan pelangi. sedap1 diet terbang 3 kali aku bantai nasi minyak, ayam masak merah, faging kicap black paper, dengan kambing salai lagi entah berapa kali round pon aku tak ingat yang aku sedar perut aku macam bantal.... muehehehe!




pantin lelaki tu lah couzen aku yang kahwen dan kat bawah ni ade dia... 2 beradik jer dari dulu ahakz!






    
ni lah couzen aku yang mempunyai tarikh lahir yang sama cume berbeza tahun jer... hihi~







family jemah ni hikhik~




mase pantin sebok bergambo kat luo jemah jumpelah meantam tag ni.. apelah ghasak men sesama sesiapa yang ade... seronok katenye! ahakz! nak tunggu majlis sendiri entah bile kan... 






uuuuu~







couzen gurgirl aku sesatunyer yang dari dulu sampai sekang cam belangkas dah haha~






bakai adik ipaq bak hang merangkap bespreng ni hakhak~ adik jemah yang laki tu yer... hikhik~ pucuk muda katenyer... uuu~





sakai kan kami ahakz~






diva sangat kan mase ni... dapat peluang menglammourous katenyer... mueheheh~




seoronok sangat lepas tu seisi bergambor-gambor bagai... yang sedihnye picture aku ngan akak aku dalam fon anum tak sempat nak amek.. uuuuu~ takpelah meh cuci mate mana yang ade.... lepas je pergi kenduri jangan ingat kami pulang teruih takdenyer... maklum dapat kaki bukan selalu kan uuuuittt~ lantas menyerang air terjun kaki genting! sejuk uoollllzzzz! harapan lah jemah nak naik awal kalau dah jumpe air ni... srronok bak hangggg!!!! sampai tak ingat nak amek gambo pon ahahaaz!






after done our solat asar here kaki genting waterfall we comeeeee!!!... sejuk bak hannnnggggg! ihikhik~




p/s: persetankan segala manusia yang cube menjatuhkan semangat belajaq ni... ingat mak ingat family... ingat Allah yang sentiasa bersama kite susah dan senang... enuf! peace yaw~




No comments: