...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Tuesday, July 02, 2013

WONG SOLO



bebetul aku tinggalkan menatam ni lama kan... until I feel a little bit awkward how to use it... hahaha~ hokeh iollx dah hampir dua minggu sedang merasakan nikmatnyer bercuti sem... apa aku nak buat waktu sem ni maseh lagi tak nampak hala tujunye yang aku tau aku nak cube menghabeskan segala novel yang aku dah sebat sepuas-puas nyer sewaktu dapat BB1M... kantoi aku beli menatam tu jer... ekceli takde lah semua novel palai BB1M ade jugak yang aku beli menggunakan duit aku sendiri hokeh... hahaha~




disebabkan dah lama aku tinggalkan dunia blogging ni buat beberapa bulan lamanya kerana mementingkan dunia realiti aku sendiri meh sini nak throwback segala moment yang dah berlaku sepanjang sem ni iollx kat UPM satu demi satu nanti esok luse sambung lagi.... muehehe~




haritu adalah beberapa hari sebelom aku final aku keluar lah dengan pelangi... tekak ni tetibe teringin nak makan nasi ayam penyet tekak mengidam ni mengengada sangat nak makan nasi ayam penyet berpunca dari rumate iollx haritu ade makan nasi ayam penyet cap wong solo. aku tengok takde ah special mane pon biase je tapi entah kenapa mungkin cara dia makan begitu menghairahkan gamaknye menyebabkan aku sekali terliur melihatnya...




so nak jadikan cerita aku sanggup offer nak drive kete pelangi nak bawak lah pergi restaurant tu. dengan angkuhnya iollx drive kereta tanpa memberitahu arah tujuan kemana nak pergi makan dengan pelangi. hahaha~ bile angkuh tu bertambah ego dan sombongnyer aku just berpandu kang gps google via my mobile phone only... 




memula aku ingatkan dah hebat sangat ah nak pergi sendiri kan sekali pelangi perasaan rupenye yang iollx ni memang tak tau jalan. last-last dia sendiri tanya aku kite orang ni nak kemana. oleh disebabkan aku terasa dah give up sangat aku campak dengan berlagaknya handphone aku tu kat atas ribanya....



dengan angkuhnye dia pulak menggelakkan aku kerana terlalu sombong ahhaha~ padanlah dengan muke aku sendiri waktu tu sebab dah terlepas beberapa jalan... last-last berhenti tepi jalan tukar driver. pelangi tunjuk kan jalan tersebut. rerupenye kedai wong solo yang aku hadap sgt nak pergi tu berdekatan dengan kedai buger abang burn yang famous amous amore dekat ampang tu... ceyt~



sesampai jer kami masuk dengan penuh rakusnyer. hokeh ekceli iollx jer. sampai dalam restaurant tu ade dua bahagian untuk yang nak duduk makan atas meja ada dan nak duduk makan bersila kat lantai pon ada. kedai dia nampak lah sikit esklusifnyer tapi tak de seesklusif garden mall tu. hahaha~ kedainya ber air-cond ngan berkipas so memang feeling-feeling sejuk.



memula duduk tu hokeh lagi... 5 minit... 10 minit... 15 minit hokeh part ni aku dah rase sebal sebab lapar kan tapi takde sape yang nak amek order. kat sini jer service nyer jer aku boleh bagi 1.8 bintang jer. lembab sangat. kalau orang yang lapar tahap extreme meja tu mesti dah lama kene flip or kene makan begitu sahaja tak pon sambil cicah sambal belacan... =="



ok then sampai satu waiter ni serve kite orang. first aku tengok menu dan harganya. harga dia kemahen betul kalah harga nasi ayam penyet sarawak aku makan. boleh tahan lah mahalnya. even air mineral setakat cawan spritzer tu pon dah rm1.50... untuk juice paling murah RM5.00... teh o dia pon berharga rm2.00... so kebanyakkan customer kat situ aku tengok ramai yang beli air mineral jer. maseh tak berpuas hati dengan service mereka bile part aku cube menanya kat waiter tu air jus polygamy tu apa... dengan selamba badaknyer dia jawab... "aku pon tak tau itu air apa.. kalau nak tau pergi belakang lah kasi tengok dia bikin air tu gimana caranya..." dasat jawapan tu. naseb pelangi yang lapo tak telan dia dan aku pon tak flip table tu...



then tunggu makanan sampai. aku order nasi penyet lele iaitu nasi penyet ikan keli, pelangi nasi ayam penyet dan side order ayam penyet bako. air tea 'o' suam ngan jus poligamy zimbakwe tu.... bile makanan tu sampai jer aku tengok size ayam dengnan harga yang diletakkan amat lah tidak berbaloi nasib sedap. disebabkan kempunan sangat aku just makan tanpa bersuara. naseb sambal belacan dia sedap hokeh... but ini yang last aku pergi takmo dah pergi lagi....sungguh kecik hati dengan service mereka. even mase kat kaunter bayaran pon layanan diberikan seolah-olah kami ni tidak mampu untuk membayarnya kerana bayaran kami hasil tuntung bersama...  sekian terima kasih... 






ni menu dia meh sini tengok lengkap bersama dengan harganya....  yang ni bagi pakej lengkap siap nasi lah... first time aku tengok siap ade pakejnasi harga lain... errr~









yang ni menu untuk set aseng means lauk dia sahaja.... tengok uollx harge dia kemahen mahalnyer... bagi aku ni anak felda yang menggunakan loan ypj jer untuk berbelanja hokeh... even air dia pon mahal....








ni menu set sayur-sayuran untuk zat yang diperlukan oleh manusia yang sihat...








hah~ tengok ni pelangi memeikirkan nak makan ape sampai gendul pale bak hang...~ ahahahaha~ ni semua kije iollx ler... 









senyum lah sikit duit nak torbang ni nyah oiii~








RM10.90

yeay~ hidangan dah sampai uolllz~ ni namanya lele penyet atu keli penyet... iollx punyer... mengindam nak makan keli katenye...











RM10.90

ni pelangi punyer nasi ayam penyet... takde lah beso mane ayamnyer... 







RM6.00

ayam bako penyet... sedap! meresap bahan-bahan perapan cume kecik dangat ayamnyer seyesly tak pentipooo hokeh~








RM6.00

air special ni namanye jus poligami air juis hasil campuran buah-buahan yang kaya dengan vitamin c. nak tau kenapa harga dia onamhingget?... sebabnya ini memang semata-mata juice yang pure tanpa ice yer kengkawan sekalian sebab tu harga nyer begitu... ni lah sesatunyer poligami yang sedap sangat untuk dirasa tapi realiti punyer poligami perit hokeh... 




kalau berminat boleh cari restaurant ni dekat ampang berdekantan dengan kedai burger abang burn yang famous amous tu berdekatan dengan ampang point dan ampang galaxy mall... restaurant ni memang diimport khas dari indonesia dan mempunyai jajahan yang lain dengan shah alam , bangi dan kedah pon ade rasenyer... kalau rerajin tu buleh lah google yer... ^^




sekian sahaja cerita hari ini... sekian terima kasih... *bow dan tepuk tangan hokeh...

No comments: