...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Tuesday, September 03, 2013

kerana doplohseng itu amat berharga...

yer...yer... semalam jer ramai dok hingaq cerita tentang doplohseng... kerana doplohseng tu jugak lah sampai masuk telebisen keluaq dekat berita... canggeh tak doplohseng tu... hihihi~ dulu doplohseng tu lah semua orang dok bebuang sane sini... sekarang baru kenal erti berharganya doplohseng tu... itu pon kerana harga minyak... jadi doplohseng kene berterima kaseh dengan minyak... kalau minyak tak naikkkan harga semua orang tak memandang doplohseng tu kan... miahahaha~ 




namun bukan isu harga minyak ker mahupon doploh menjadi isu nyer disini... iollx tak larat dah nak berdebat ker nak mendengar cacian makian hinaan dan kutukan... kalau nak berdebat boleh masuk pertandingan bahas atau pergi ke dewan parlimen situ lebih sesuai... dosa basah yang sedia ada pon tak tertanggung lagi nak join pulak gosip-gosip murahan hanya semata-mata harga minyak... yer duit tu penting, bile harga naik sikit semua perasaan juga melambung-lambung kan tapi iollx menerima dengan positive segalanya maybe ade hikmah yang kita tak tau kan... belom masuk harga barang pasar naik, gule naik, nasi lemak kopi o naik... errrkkk... =="





eh meleret-leret pulak cite minyak naik harga ni... memandangkan iollx maseh dalam mood beraya alasannyer malas nak pikir study jer... ahakz~ holah cuti tinggal berberapa hari jer jadi keseronokkan dimasa lapang perlu digunakan seefisiennyer yang boleh hokeh...




maseh fefelim nak beraya ni jemah saje nak share outfit di hari lebaran pada tahun ni... ekceli takdelah mewah sangat baju berpasang-pasang macam retis tu... cuma tahun ni jemah lebih kepada berjimat cermat sikit... kalau tahun yang sudah sopink baju raya dah macam sopink ikan kat pasar... mana nampak semua nak sebat, nak disarung lelaju, nak dibeli lelaju... kalau ade 30 hari raya tu 30 helai baju raya nak... macam hari-hari jer pergi berayakan... nampak tak ketamakkannyer tu... miehehehe~ ^^"





kali ni bebaju raya iollx kebanyakkannya hasil subsidi bantuan oleh puan besar elis, subsidi pelangi, subsidi kain lebihan zezaman dedulu beli tapi tersimpan rapi sampai berkulat hamper nak tumbuh cendawan, and sekeping jer outfit yang bebetul jemah beli sendiri menggunkan hasil huntung niaga... wah~ jemah dah pandai berniage uollx sekang ni... acceeeceeehhh~ produk ape jemah niaga next entry boleh cerita panjang na... yang penting tak rugi sape yang nak sopink ngan jemah... nak cantik bergaya dengan outfit baru hari-hari pon boleh... sebab item yang jemah jual berpatutan kalau boleh semua harga kaseh sayang... hambuihhh~ kemahen iollx pomote business ni... teaser nyer meh lah jenguk dulu gudang ni nanti next time kite leh gosip ea... meh pergi sini meh kat Facebook ea... NAEIEZA WARDROBE (klik disini)




1 syawal fefelim gurgirlishes sikit pinky-pinky mynie mooo~ 

shawl : jalan tar

baju: ekceli subsidi pelangi

kain : yang sebebanrnyer kain dia warne lain light pink... disebabkan iollx rase tak berapa waras kalau iollx pakai maka iollx gantikan dengan plated skirt chiffon... cantek sangat... *puji diri sendiri ker? errkkk... --"










ni petang 1 syawal...

jubah ringkas tinggal sarung jer... senang... shawl bazar ramadhan cam biase murah dan berpatutan... ^^ jubah ni pon subsidi puan elis mase dia pergi menunaikan umrah... walaupon material dia lycra maseh lagi kelihatan polos dan tidak melekap pada badan yer... ^^










effect movie KL zombie ni... kengkunun nak fefelin macam pryanka chopra... miahahaha~








yang ni pulak mase 3 syawal... beraya ke melaka... setiap 3 syawal memang diwajibkan beraya ke melaka.... dah macam tradisi pulak iollx tengok...

baju kurung modern kot namanya jemah pon tak tau yang penting jemah beli sebab warnanya merah... harganyer pon berpatutan... caya tak caya harganyaRM42.00 material chiffon siap lining lagi.. ekceli bahagian bahu tu ade permata-permata hati sikit tapi tak banyak sesuai untuk jiwa macam iollx ni yg kurang berminat dengan beads ni... 









close up sikit yer... aceeceee~ ni lah sesatunyer outfit iollx beli dengan hasil huntung jualan di NaeIeza Wardrobe... gituueewww~ ^^







hari terakhir beraya dikampung nak balik kota tinggi dah jemah uollx~ 

baju kurung modern ni bukan beli dah siap... ekceli upah jahit and kaihnyer dah beli setahun lebih dah... puan elis yang beli... tapi simpan punyer simpan sampai dah berkulat tak bercendawan jer... nak buat raye tahun lepas tapi tak terjahit-jahit... at last carry forward buat baju raya tahun ni jer...  iollx suke sebab sejuk jer kainnyer... selesa itu penting  hokeh girls~ ^^










practive memek-memek muke lau ade rejeki ingat nak try audition casting berlakon... extra pon jadilah nok... host 3R dah failed kan... ^^"








jemah bougedebas fefelim gorjes... Ade iollx kesah?...










raye memang seronok... nak-nak jatuh dimusim durian... heaven tau?... tapi.... heaven lagi lemak jemah dihari raya... TT..TT







No comments: