...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Sunday, September 01, 2013

maseh rase nak beraya hari raya lagi kan...




dendiam tak diam jugaklah kan tinggal lagi beberapa syawal jer maka tugas-tugas mengutip duit raya ni pon bakal berakhir yer dak...hambuih kemahen jemah dah tua bangka tapi tak terbongkok lagi maseh ade hati nak mengutip duit raya tu.



persetankan semua tu... selagi nyawa dikandung badan selagi iollx bergelar pelajar selagi itu akan iollx berjuang berhabes-habesan untu mendapat kan hak duit raya... nampak tak semangat waja tu... ni effect semalam 31 august ni... hari merdeka katenyer... mihihi *gelak angkuh



Alhamdulillah... negara Mesia dah 56 menyambut kemerdekaannya. aku bersyukur sangat sebab kite ni maseh berpeluang lagi toh nak menghirup udara yang segar lah jugakkan. itu buleh di kira berhuntungnyer tau. cube tengok mesir, syria tu... ya Allah, beristighfar panjang kite setiap hari. kesian tengok naseb diorang yg tak habes-habes di buli, di dengki, dianayai dengan kejam... semoga Allah sentiasa memelihara mereka semua dalam lindunganNya... amin~ TT..TT




baiklah sambung semula cite sebenar-benarnya... disebabkan ramadhan hampir sebulan berlalu, syawal pula bakal meninggalkan kita lagi beberapa hari, hagak-hagak uollx lah kan maseh sempat lagi tak iollx nak cite pasal hari raya uollx ni hehehe~ *lame face*



raya aidilfitri tahun ni amat bermakna buat iollx. sebab banyak yang dah berubah. kalau dulu iollx beraya as a single girl. hanya berpeleseran dengan girlpreng yang ade. kengkununnyer nak budget hollywood lesbo lover kan... nampak tak pengaruh gejala sosial nya tu.... astaga betei... hahaha~



kali ni iollx beraya dengan family, as usually, dengan rerakan seniaga, sekampung, sefelda, sesekolah bagainya and tak lupe dengan pelangi juga.... buat kali pertamanya dalam hidup iollx jejaka yang jika diizinkan Allah bakal menjadi jodoh yang akan membimbing iollx dimasa akan datang raya bersama kami... auwww~ dia punyer suke tu boleh dikategorikan gatai oleh puan elis tau... hehehe~



masa raya ni jugak lah family dia dan family iollx buat kali pertamanya ditemukan bagi sesi sesuai kekenal lagi beramah mesra... bakal menjadi besan juga katanya kan... sebelom melangkah next level katenyer... holah selama ni dok berdetim bagai minta kebenaran lam tepong jer ngan puan elis hah kali ni pelangi kene bersemuka dengan puan besar, bersama perdana menteri bakal wali iollx jugak abang iollx bersama askar-askar kecil puan besar adek iollx dan sedara mara juga... 


tapi ade lagi panglima keluarga iaitu akak iollx puan ezreen tak dapat nak join sesama... alahai... sayang sangat mase tu... tapi nak buat camne kan... akak iollx seoarang isteri mithali yang jugak bakal ketua bidadari buat suaminya yang tercinta hanya menurut perintah kene beraya di kelantan... tanpa dunworry my dear sister... setahun ade 365 hari insyaAllah kita sekualarga akan gather-gathering nanti ngan pelangi yer... hihihih ^^



semoga hubungan iollx dan pelangi dirahmati Allah, dipercepatkan jodohnya dan berkekalan hingga ke ijab dan kabul dan semoga seluruh keluarga iollx dan pelangi merestui hubungan kami... amin~  





ni lah jejaka-jejaka hangat merangkap sepupu aku... tapi yang hujung tu berbaju pink purplishes adek iollx yer... ^^







cam sedondon jer kan... aceceee~ tu yg gurgirlishes sikit tu couzen kesayamngan tu...  dah macam lesbo leber katenyer...








mase ni dok kalut pelangi sesat... humang aih buzy bebeno iollx syawal pertama... maklum lah kampung itew ade dua jalan, jalan laut jalan darat jangan salah jalan memang berpinau mate nak carinye muehehe~







disamping menanti tu berpeleseran dulu tu penting untuk jemah ni... ahakz~








sampai juga tetamu yang dinantikan uollx~








lapaq bak hang... jemah ni teruih dilupakan.... TT..TT








paknyer ngan omaknya ngan adeknyer jer datang... kak long kije katenyer...








tetamu penting datang iollx buleh dok depan sesecu lebaran memalu pulakkan... fail tau buat calon menantu... hahaha~








mase ni macho lagi katenyer...








ekceli hang... ngaku letih jugak berdesup dari key ell nak ke muo... hahaha~









family belah laki... fefelim pinky gurgirl pulak jemah ni... :b









nio dah bercampur kaum hawa dari family jemah yer...









jemah yang ayu sesopan sesuci lebaran ni.... tunggu sat na....







hah~ sopan lagi tak jemah... bunghuk pangai bebeno~ hahahah~








jemah rase dia ni lah sesatu nyer couzen jemah yg hotwq gituew... ^^









pantin baru lagi ni... merangkap wali eden nanti yop...








aceceee~ macam satu family je kan.. cam jejanji pulak tema warna syawal kali nu... hihihi~








nampak tak permainannyer pink dihujung baby blue jugak dihujung... sharing the same date of birthday... *daydreaming.... ^^"








ok enuf end story kat sini lu nanti sambung lagi yer... sempat ade lagi beberapa syawal yang tinggalkan...  hihihi









No comments: