...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Sunday, February 09, 2014

syuib sepahtu dekat pak hailam kopitiam nyummm... nyummm...




dikala semua orang sibuk holiday, tak kesahlah ke langkawi ker, tioman ker,kedah ker, tak cukup dengan tu advance sikit bali, danau kota eh silap danau toba, bandung, japan, london kejadah semua aku duduk dekat rumah peram lemak... hahaha~ bergondang-lemak aku ternak diwaktu cuti. maklum lah nak jugak bercuti macam tu, tapi pulus tu tak pernah aku nampak walaupon siling 10 sen. tase macam payah bebeno. nak minta subsidi rase dah tebal muke ni. segan dah tua bangka nak menyusahkan omak den cari duit tak payah lah rase nye lebih baik duk umah dendiam jadi budak baik... *niat nak sesuci minyak seri murni aje... hewhewhew~


bagaikan orang lapo disorong pinggan berlauk tetibe aku dapat peringatan dari chemah... homaigosh! baru iollx ingat beliau pernah mengusulkan idea nak bercuti ke kL... katenyer takpernah jalan ke sane. ya Allah macamana iollx boleh terlupe. memang betul tuah ticket hotel semua dah siap booking and settle... oh yeay! seriusly aku bebetul terlupe hingatan tentang tu hahahah~



percutian yang telah dirancang bakal dilaksanakan pada 30 january 2014 bersamaan dengan hari khames. so pada malam itu kami bertolak dari larkin ke TBS... perjalanan yang mengambil masa selama 5 jam tu dihabeskan dengan tidur penuh nyenyak dalam bus. dengan suasana sesejuk memanja tu uit~ iollx memang diulit mimpi indah di alaska... kelas tak jemah?... muehehehe~


punyer hebat pahcik pemandu bus drive dah macam dalam fast and furious tu sesedo jer dah sampai TBS... bayang kan jam 11 malam cikai-cikai 11.30 jugak lah jalan biase lah certain-certain bus not really punctual as the time at the ticket shown, lebih kurang pukul jam 3 pagi lebih sikit kiteorang sampai... nampak tak betapa laju nyer pahcik bus ni merempit... eh ade ke bus merempit... hehehehe~ 


sesampai TBS ingat nak check in dulu sebelum bergerak jalan tar, ingat nak check in dulu kat rest room kat TBS malang punyer naseb full giler kau... ouch~ baru iollx ingat weollx pergi bercuti time Chinese New Year maaa... memang pack and full lah jawabnye... maka kami pon bersidai bergelimpangan di kawasan legar terminal tu... nasib ghupernyer tak buruk ala-ala airport gituewww so iollx takde lah kesah sangat, selesa jer rasenyer....


nak jadikan cerita sepatotnya percutian kami ni bakal berubah pergi ke penang bak hang... macamana percutian ke kL boleh berubah jadi ke penang?... hah tu semua idea si pelangi... jemah pon hape lagi bertambah eksited lah uollx. pergi penang sape tak mau kan?... hah yang ni bukan orang lapo disorong lauk tapi orang dah kenyang makanan bertimbun-timbun datang lagi... teheee~



disebabkan imaginasi terlalu tinggi, hasrat dan harapan juga menggunung tetibe... chemah dapat call oh~ rupenyer pakwenye ade di kL... katenyer tak jadi pergi ke padang besar atas urusan kerja... lantas percutian yang dirancang serta merta berubah begitu sahaja. tu lah orang kate jangan taksub sangat dengan ape yang dihajati padan muke jemah... muehehehe~


maka dengan itu plan ke penang terpaksa dibatalkan serta merta. kami pon check in ke surya hotel berdekatan dengan jalan masjid india. hotel tip topwa cakap sama lu. so haritu kami jenjalan area kL je... hihihih~ macam yang dihajat kan memulanyer maka termakbul jua... ahahha~



dari tengok orang berende iollx jadi tiang lampu maka  iollx pon ape lagi serta hubungi pelangi, minta bawak jenjalan cuci mata, cuci jiwa... maklum lah kecewa tak dapat nak pergi bercuti ke penang gamaknya. baru terihingin nak pergi toys museum gamaknya hihihih~



maka percutian 3 hari 2 malam iollx habisi di bumi kL jer uollx... takpe next plan, i'll revenge what happened before this... my promise... :b sedih tak sedih raye cina lelepak kat jalan tar je uollx.. hahaha~ naseb baik sabtu tu ade kerja kahwen cousin dekat hulu langat. baik yang itu iollx will hupdate later hokeh...   



tengok malam tu orang ramai bergondang-gondang pergi shopping uollx

syuib pon sampai pening ah~ 

*ni gegera rumate iollx menggelarkan pelangi macam syuib bile tengok maharaja lawak mega... hahaha~
syuib pon boleh~






bawak retis memang camnie... tumpuan ramai katenyer...







yang ni bebetul fefelim macam syuib sepahtu...  pening ar~


so hari last sebelom balik tu, pelangi colek iollx seketika untuk dibawa menjamu selera. ingat havoc sangat sekali pak hailam kopitiam jer... hurm boleh lah. orang kate rejeki jangan ditolak, maut berpantang dicari. acewaahhh~


orang belanja kite terima, minta dibelanja pikir lelama kan... :b




ni buku menunyer... entah kenapa mase ni seronok sangat amek picture pakai 360 haaah padan muke lah tak clear kan... hahah~



syuib dok nunggu makanan... lapo katenyer... cian bebujang takde bini nak masak yer...




iollx taktau nape iollx suke sangat tudung ala-ala aidijuma ni uollx... ^^



menu-menu promosinyer... hurmmm... menarik...







lapo... lapo.... muke nak flawwlesss aje kan... mihmihmih~




meh kite tengok menu ape weollx order yer... 



tadaaaa~




masuk-masuk jer kedai ni iollx dah bau haruman pau kat depan pintu masuk... dok jeling-jeling pelangi kate nak order jer... tak yang nak jeling kesumat sangat... heheheh~



ni antara menu-menu pau dia... horga boleh tahan lah... pada iollx ok jer... sebab material dia jenih wholemeal pau... sedap~





first iollx pilih pau wholemeal oriental chicken pau...
harga dia RM2.50... mahal tapi sedap lah....






ingat nak beli satu jer maybe sebab lapo sangat kerana nafsu tamak haloba iollx pilih lagi satu pau perisa wholemeal oyster chicken pau....

harganya rm3.50 


ingat ade tiram upenyer ayam masam sos tiram jer... hihihi~ sedap beso pon beso~ \O..O/



see~ beso macam nie pon kami due makan kongsi kenyang dah... macamana nak masuk makanan utama hahahah~





ni rupe yang oyster chicken pau... ayam ni humang aihhh~ kemahen beso uollx~







ni air pilihan iollx... rindu teh C peng special bintulu... so melepaskan rindu kat sini pon jadilah walaupon tak berapa nak peng tapi still sedap~ 

harga RM5.50

mahal~ TT..TT

naseb bukan iollx yang bayo mueheheh~





rupa sebenarnya tadaaa~ nanti jangan lupe kaco... jikalau tidak minum lah susu cair ker, teh kelat ker, ataupon gule merah manis... hahaha~







pelangi minum cincau ais jer... 
harga cincu kemahen RM3.50 uollx~





dapat nyer macamnie jer... bebetul cincau melambak hihihi~




untuk hidangan utama iollx pilih yang ni... mood rindu sarawak katenyer... tadaaaa~




dry wantan mee...

harganya RM9.50 uollx~




untuk hidangan wantan mee ni disediakan bersama sup... sebab mee dia kering sikit ala-ala macam mee kolok gituew~ tapi mee kolok tu lagi sedap lah...





ni pulak hidangan utama pelangi... biase lah retis tu memang gemor bebeno makan nasi...
 tekak melayu tak boleh nak telan selain nasi...

ni namanya hot plate grilled hainanese chicken rice
harganya RM12.90  

sedap~ sos ayam tu memang sedap giler iollx suke~ sebab mase makan wantan mee tu pon iollx colek-colek sikit hihihi




as usually iollx ni memang suke tambah side dishes maybe dah terbiase tengok lambakan makanan atas meja... nanti dah habes makan baru rase menyesal... hihihi


yang ni pulak namanya fried wantan...
harganya RM5.50 12 pcs


satu yang iollx suke dekat pak hailam kopitiam ni, even dia mahal lah sikit dari old town coffee tu tapi depand on portion makanan dia iollx suke lah banyak macam fried wantan dia banyak... 12pcs... sedap pon sedap lah... makanan dia macam banyak choice sikit... but depend on pada siapa yang suke kan... macam pizza hut dengan dominos gitueeewww~







xoxoxo, ezazura :3


No comments: