...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Tuesday, May 06, 2014

Dah start GST ker...?


Assalammualaikum dan hai.
dengo cite haritu 1 mei 2014 ade perhimpunan menetang GST ker? Benar ke tetipu jer tu? Maklum sejak dok kolej jauh dari perkembangan media massa ni rase macam banyak sangat ketinggalannye tu... *ekceli alasan jer haha


Baiklah persetankan itu semua, hari nie jemah nak meluahkan perasaan sikit. Lama sangat Tak share fefelim sesama uollx kan. Haha. Harinie iollx rase malang sikit, sebab tadi jam 12.00 tengahari waktu mesia ekceli jemah ade test pastura. Tapi dengan rase hebatnye boleh lupe abadi ade test harinie. Entah hape. Merasuk pemikiran nie pon tak tau. Maybe berahangan nak kahwen lelaju kot. Mihmihmih~ *gelak gatal sikit.


Disebabkan terpaksa memerah keringat dan fikiran dengan bersungguh-sungguh demi test yang jemah terlupa tu makan kelaparan secara tetibe menjelma. Lepas test still ade amali insfra baiklah takpe maseh boleh bersabar dan menahan lapar.


Habes je amali tu dengan kekuatan yang ade jemah pecot sepecot nye moto yg ade tu. Maka sampai lah di kawasan pjsd. Disebabkan this week ade karnival ape entah I secara automatic nya iz happy. Cause me thought there gone be a lot of tasty food. Weeee~


Tapi bila sampai macam tak seperti digambarkan jer. It's oklah me never mind as long have food I iz happy hokeh. So jalan-jalan tanpa memandang kedai baju terus tengok makanan jer haha. Lantas nampak pahcik ni macam sian jer jual bebola tak ade orang mai beli. Iollx pon rase ingat macam nak tolong pahcik ni beli satu even iollx lately kurang berminat dah dengan ketolan bebola yg jaman duku adalah most peberet food in my life tau. Tamak amek dua jer pon. Sekali bayar. Homaigosh! Iollx terpana. Nak tau kenapa?... 3 biji ketulan bebola yang selalunya dijual pada harga rm1.00 telah bertukar kepada rm1.50... Auw! MengapH mahal sekali...? I iz sad. :"(  disebabkan dah amek dah tuang sos maka bayarlH dengan penuh keredhaannya....

Then jemah teruskan perjalan ke kedai char kue tiaw. Ade dua disitu cume mereka tidak bersebelahan diantara mereka dipisahkan dengan kedai menjual makan bersup-sup. kedai char kue tiaw yang pertama ade laksa penang. Abang yang jual tu rase macam familiar macam pernah makan dia punye char kue tiaw. Disebabkan nak perasaan ingin mencoba bergelodak makan pergi kedai yg kedua menjual char kue tiauw.


Melihat abang tu masak char kue tiaw amat penuh bergaya bagaikan menonton pelakon opera cina berlakon amat menarik. Jemah rase berkobar kobar nak beli! 
dengan penuh semangat 

bang tapau satu!

 Ciap! 

Bape bang?

Rm4.50 jer dik...

Rm4.50 JER bang? Baik...
*terketor-ketor keluarkan duit. Mahainya rase.


Balik bilik. Dengan rase napsu maha abadi hukak polistrin...


Tadaaaaa....



Rm4.50
Taugeh selai due tige helai,
Daun bawang yang macm rambut gugur,
Kerang dua tiga butir,
Udang sebijik.
Hurm... Maybe udang tu mahai sangat kot.

Alhamdulillah. :")


Sekian, xoxoxo.



P/s: esok test equine. Next test waste management. Nest asemen, report and practical test pulak. MasyaAllah. :")


No comments: