...penulis boleh membuat aduan kepada pihak berkuasa jika mendapati hasil tulisan mereka diperdagangkan tanpa kebenaran. ia dilihat sebagai mencuri harta intelek...


Wednesday, October 05, 2016

semangat dan ceria. yeke?

hai dan assalammualaykum.


gemowning everbody cewah~ semangat dan ceria. tapi hakikatnya pepagi buta lagi aku dah rasa macam nak berbunuhan dengan orang haha! mana tidaknya keluar rumah seawal pagi yang mungkin tapi kene hadapi jammed hari-hari. aku syak setiap pagi ade dinosour melintas tau. sebab bile dah sampai depan aku tak nampak pun apa yang melintas tu so mesti dinosour sedang melintas jalan hehe~ lebih menguji kesabaran dan ketaqwaan kau ialah bile ko dah nak sampai tempat kerja dan kau boleh punch in awal tapi kau tak boleh nak punch sebab ade kereta di hadapan kau dia bawak macam sedang bersiar-siar ditepi pantai sambil pekena air oren yang nikmat sangat. hurm. sedih tau cengginie. wuuuu~ :")



diam tak berapa diam hampir 6 bulan lebih dah aku bekerja kat upm nie. sebelom nie aku sempat lah jugak kerja kat CP desaru layer farm selama 3 bulan. apa yang aku boleh rumuskan (cewah rumuskan kemahen sangat haha!) aku sememangnye jenis manusia yang jiwa mencabar dan suka cabaran dan kelaksakkan. kerja kat cp aku happy giler even ade lah seketul 2 3 orang yang menyebalkan sikit pon tak memberi kesan terhadap aku sebab am really enjoy with my work and I mean it. but different with upm, at my own department during am study here. hurm. kene sesopan ayu, formal, percakapan pon macam hampir formal haha~ *poyo sangat. the best thing is when you need to handle someone with high education but zero attitude. wow! I beat you handle general worker in farm more easier than arrogant poyo student tau haha!. but don`t worry am still happy with work, and still enjoy it. wuhooo~ 


p/s : sekarang nie aku stress sebab semalam ngan harinie problem ketiadaan air still tak settle kat jabatan nie. seksa tau! :"(


sekian, xoxo~

No comments: